Dilek Öğretmen, Öğrencilerini Golfle Tanıştırdı - Son Dakika
Güncel

Dilek Öğretmen, Öğrencilerini Golfle Tanıştırdı

Dilek Öğretmen, Öğrencilerini Golfle Tanıştırdı

Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Kumköy İlkokulu'nun 'müdür yetkili' sınıf öğretmeni olan ve Hint asıllı işadamı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) 2015 yılında seçtiği 'En iyi 50 öğretmen' arasında yer alan Dilek Livaneli, Kumköy İlkokulu'nda eğitim gören ve mezun olan öğrencilerini, Atakum İlçesi Batıpark alanına bulunan golf sahasına götürdü.

15.06.2016 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Kumköy İlkokulu'nun 'müdür yetkili' sınıf öğretmeni olan ve Hint asıllı işadamı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) 2015 yılında seçtiği 'En iyi 50 öğretmen' arasında yer alan Dilek Livaneli, Kumköy İlkokulu'nda eğitim gören ve mezun olan öğrencilerini, Atakum İlçesi Batıpark alanına bulunan golf sahasına götürdü. Burada golf sporuyla ilk defa tanışarak Milli Golfçü Hamza Sayın'dan eğitim alan öğrencilerinin ilkleri tatması ve sosyalleşmesi için elinden geleni yaptığını söyleyen Kumköy İlkokulu sınıf öğretmeni Dilek Livaneli, "Bugün birleştirilmiş sınıf olarak 4 sınıf bir arada. Bunların tamamını golfle tanıştırmak için buraya geldik. Aralarında mezun olan öğrencilerimde var. Ben ilkokul öğretmeniyim. Her yıl farklı etkinliklerle onlara ilkleri yaşatmak adına öncü olmam lazımdı ve bu anlamda onların ilkleri tatma adına özellikle köy çocuklarının sosyal yaşantılarının çeşitlendirilmesi lazım. Bunun için her yıl çeşitli projelere imza atıyoruz. Şu anda da milli golfçümüz Hamza Sayın çocuklarımıza golf eğitimi veriyor. Her çocuğa kısmet olmayacak bir fırsat bu onlar için. Şu an çok iyi vakit geçiriyorlar. Golf sporunu yakından tanıyorlar. Bundan dolayı çok mutluyuz. Mezun ettiğim öğrencilerle beraber buraya toplam 16 öğrenciyle geldim" dedi.

Milli golfçü Sayın: Mutlu ve memnunum

Öğrencilerle vakit geçirmenin ve eğitim vermenin ayrı bir tat olduğunu söyleyen milli golfçü Hamza Sayın, "Dilek hocamız ve öğrencileri sahamıza geldi. Onlara golü tarif etmeye öğretmeye ve sevdirmeye çalıştık. Bu yüzden mutlu ve memnunuz" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Dilek Öğretmen, Öğrencilerini Golfle Tanıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ardahan'da Veterinere Götürülürken Kaybolan Buzağı Köylülerce Bulundu
    11:36 Ardahan'da Veterinere Götürülürken Kaybolan Buzağı Köylülerce Bulundu

    Ardahan'ın Bağdeşen köyünde hasta olan bir buzağı, veterinere götürülürken pikaptan düşüp kayboldu. Köylüler tarafından bulunan buzağı tedavi edildikten sonra sahibine teslim edildi.

  • Denizlispor, Keçiörengücü ile kritik maça hazırlanıyor
    11:36 Denizlispor, Keçiörengücü ile kritik maça hazırlanıyor

    TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Keçiörengücü ile karşılaşacak olan Denizlispor, alt sıralardan kurtulma adına önemli olan karşılaşmaya 3 puan parolası ile hazırlanıyor. Denizlispor, 15. sırada bulunan ve alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren bir takım. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, maçın önemini vurgulayarak galibiyet hedeflediklerini belirtti.

  • Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı
    11:36 Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart yerel seçimlerinde 6 bin 40 sandıkta 1 milyon 925 bin 946 seçmenin oy kullanacağını ve 11 bin 520 personelin görev alacağını açıkladı. Şahin, güvenlik önlemlerinin sıkı bir şekilde alındığını ve kolluk görevlilerinin takviyelerle hazır olduğunu belirtti. Antalya'da seçmen iradesinin bağımsız, huzurlu ve sorunsuz bir şekilde sandığa yansıyacağı bir seçim beklediklerini ifade etti.

  • Karaman'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:35 Karaman'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapılan toplantıda, seçim süreci, oyların sayımı ve güvenliği konularında alınacak tedbirler ele alındı. Vali Sarıibrahim, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesini temenni ederek, ülkeye hayırlı olmasını diledi. Toplantıya, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Belediye Başkan Yardımcısı ve kurum müdürleri katıldı.

  • Türk Güreş Camiası İftarda Buluştu
    11:35 Türk Güreş Camiası İftarda Buluştu

    Türkiye Güreş Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen iftar programında güreş camiası bir araya geldi. Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır ve TGF Başkanı Şeref Eroğlu'nun da katıldığı iftarda, güreşin Türk kültüründeki önemi vurgulandı. Türk güreşinin yükselişte olduğu belirtilirken, Paris 2024 Olimpiyatları'nda büyük başarılar hedeflendiği ifade edildi. Ayrıca, Türk güreşinin geçmişte elde ettiği başarıların devam etmesi ve yeni kotalar alınması amaçlandığı belirtildi.

  • Bodrum Belediyesi Yalıkavak Anaokulu'nun Temeli Atıldı
    11:35 Bodrum Belediyesi Yalıkavak Anaokulu'nun Temeli Atıldı

    Bodrum Belediyesi, vatandaşların katıldığı törenle Yalıkavak Anaokulu'nun temelini attı. Anaokulu, kış nüfusunun yüksek olması ve taleplerin artması üzerine planlanmıştır. Temel atma törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın temsilcisi ve diğer yetkililer katıldı. Anaokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmesi hedeflenmektedir.

  • Mersin'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti
    11:33 Mersin'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti

    Mersin'in Erdemli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Fatih Şahinoğlu'nun kullandığı motosiklet, otomobille çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü ise polis merkezine götürüldü.

  • Edirne'de yasa dışı yollarla yurda giren 9 düzensiz göçmen yakalandı
    11:33 Edirne'de yasa dışı yollarla yurda giren 9 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde yapılan denetimlerde, yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

  • İmkander Gaziantep Şubesi Gazze ve Suriye'de binlerce aileye iftar yemeği dağıtıyor
    11:32 İmkander Gaziantep Şubesi Gazze ve Suriye'de binlerce aileye iftar yemeği dağıtıyor

    İmkander Gaziantep Şubesi, Gazze'de ve Suriye'de bulunan kamplarda binlerce aileye her gün iftar yemeği dağıtıyor. Gaziantep'te ise yetim ve fakir ailelere iftar yemeği veren dernek, mazlumlara yardım etmek için çalışmalarını hızlandırdı. İmkander Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, Türkiye'deki Müslüman kardeşlere yardımlarından dolayı teşekkür ederek, desteklerini beklediklerini belirtti.

  • Yüksekova'da karla mücadele çalışması devam ediyor
    11:32 Yüksekova'da karla mücadele çalışması devam ediyor

    Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yollarının açılmasını için çalışmalarına devam ediyor. Karayolları 117. Şube Şefliği ise Şemdinli bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

  • Muğla'da Yerel Seçimlerde Engelli Vatandaşlara Nakil Hizmeti
    11:31 Muğla'da Yerel Seçimlerde Engelli Vatandaşlara Nakil Hizmeti

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede yapılacak yerel seçimlerde oy kullanacak yatağa bağımlı ve engelli vatandaşlar için hasta ve engelli nakil araçları hizmeti sunacak.


Advertisement