Dilovası Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı Başladı - Son Dakika
Yerel

Dilovası Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı Başladı

Dilovası Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası ilçesinin atıksularını arıtmasını planladığı, ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin inşaatına başladı.

17.09.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası ilçesinin atıksularını arıtmasını planladığı, ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin inşaatına başladı. İki yılda tamamlanması planlanan tesis, 45 milyon TL'ye mal olacak.

Çevrenin ve insan sağlığının korunmasına büyük önem veren İSU, Dilovası ile Gebze'nin kuzeydoğu bölgesi ile Tavşanlı ve Pelitli köylerinin tamamının atık sularını arıtmak için de bölgede arıtma tesisi inşa ediyor. Dilderesi'nin taşkın yatağı içerisindeki Dilovası ile Tavşanlı bölgeleri arasındaki 30 bin metrekare alan üzerinde yapılacak tesisin inşaat çalışmalarına başlanıldı. Aplikasyon çalışmalarının ardından hafriyat çalışmaları yapılan tesiste, bu işlerin tamamlanmasının ardından zemin güçlendirme ve fore kazık çalışmaları yapılacak.

Bölgedeki evsel atıksular için toplayıcı ve kollektör hatları ile 2 adet terfi merkezinin de yapılacağı Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi, günde 40 bin metreküp suyu arıtacak. İleri azot ve fosfor giderimi yapacak tesis, uzun havalandırmalı ve aktif çamur sistemine uygun olacak. Tesiste ayrıca, arıtılacak atık suların sanayi kuruluşlarında kullanma ve soğutma suyu olarak kullanılması içinde grisu ünitesi yapılacak. Ultraviyole ışınları ile ikinci defa arıtılacak olan atık suların sanayi kuruluşlarında kullanılması ile geri kazanımı da sağlanacak. Arıtma tesisi, Dilderesi'nin menba yatağı içerisinde inşa edildiği için derede 814 metre uzunluğunda ıslah çalışması da yapılacak. Bölgenin altyapı ve atıksu problemlerini çözecek olan Dilovası Arıtma Tesisi'nin inşaatı iki yıl sürecek. Proje, 45 milyon TL'ye mal olacak.

Öte yandan, Gebze kuzey bölgesindeki atık suların Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi'ne aktaracak kanalizasyon kollektör hatlarının inşaatı da sürüyor. Çalışmalar kapsamında 7 km. uzunluğunda kollektör hattı inşa edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dilovası Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement