Dilovası'na 45 Milyon Liralık Atık Su Arıtma Tesisi - Son Dakika
Yerel

Dilovası'na 45 Milyon Liralık Atık Su Arıtma Tesisi

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü tarafından Dilovası'nda 45 milyon liraya mal olacak atık su arıtma tesisi inşa ediliyor.

14.07.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü tarafından Dilovası'nda 45 milyon liraya mal olacak atık su arıtma tesisi inşa ediliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi'nde bir atıksu geri kazanım tesisi ve terfi merkezi olacağını, proje kapsamında 814 metre dere ıslahı gerçekleştirileceğini söyledi.

Karaosmanoğlu, ileri teknolojiyle yapımı süren arıtma tesisinin 60 bin metreküp debi kapasiteli olarak planlandığını belirterek, ilçede azot ve fosfor giderimi yapılan, ileri biyolojik atık su arıtma tesisine kavuşulacağını dile getirdi.

Ekipleriyle insan odaklı projeler planlandıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, "Tesis ilk etapta günlük 40 bin metreküp debi kapasiteli olacak. Bölgedeki sanayi tesislerine kullanma suyu temini için günlük 40 bin metreküpe kadar geri kazanım yapılabilecek. Tesisten elde edilecek 'gri su' aynı zamanda temiz su kaynakların korunmasına ve tasarrufa da katkı sağlayacak" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dilovası'na 45 Milyon Liralık Atık Su Arıtma Tesisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement