Din Adamları ve Muhtarlara İftar Yemeği - Son Dakika
Yerel

Din Adamları ve Muhtarlara İftar Yemeği

Din Adamları ve Muhtarlara İftar Yemeği

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi Ramazan ayı dolaysıyla din adamları ve muhtarlara verdiği iftar yemeğine 200 kişi katıldı.

09.07.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi'nin din adamları ve muhtarlara Ava Düğün Salonu'nda verdiği iftar yemeğine Diyarbakır Büyükşehir Eş Belediye Başkanı Fırat Anlı, Kayapınar Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Aydın, DİAY-DER yönelicileri ve BDP İlçe yöneticileri katıldı.

İftarda konuşan Kayapınar Eş Belediye Başkanı Fatma Arşimet, "Kürtlerin aşına baylaşmak ve sofrasına dostlarını davet etmek geleneğinde var. Ramazan ayı dolaysıyla köy muhtarlarımızla ve din adamlarımızın davetimize yanıt verdikleri için teşekkür ediyoruz. Ramazan ayının tüm muzlum halklara barış ve özgürlükler getirsin" şeklinde konuştu.

DİN ADI ALTINDA KATLİAMLAR YAPILIYOR

Din adi altında katliam yapanlara karşı mazlumların birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Kayapınar Eş Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın, "Din adamlarımız ve köylerdeki halkımızın temsilcileri olan muhtarlarımız iftar yemeğimize geldikleri için öncelikle teşekkür ediyorum. Ramazan ayı coğrafyamızda ve İslam âleminde büyük bir öneme sahip. Ramazan ayının tüm insanlığa barış ve özgürlükler getirsin. Başta Rojava'da olmak üzere birçok bölgede İslam dini adı altında insanlığa karşı suç işleyenleri Allah hidayet ve ıslah etsin, mazlumların birlik ve beraberliklerini artırsın" dedi

Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyesi Zahit Çiftkuran ise yaptığı konuşmada, büyük bir onur mücadelesi veren Rojava halkıyla dayanışma çağrısı yaparak, Çiftkuran konuşmasında," İslam dini her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında olmamızı buyurmuştur. Rojave ve tüm muzlum halklarla yanında olmak ve aşımıza baylaşmak tüm insanlığın önceliği olmalıdır" çağrısında bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Din Adamları ve Muhtarlara İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement