Din Adamlarından 'Oflu Hoca'nın Şifresi' Filmine Tepki - Son Dakika
Güncel

Din Adamlarından 'Oflu Hoca'nın Şifresi' Filmine Tepki

Din Adamlarından \'Oflu Hoca\'nın Şifresi\' Filmine Tepki

Diyanet- sen Trabzon Şubesi Başkanı Metin Aydın, din adamlarının küfürbaz ve sahtekar olarak gösterildiğini iddia ettiği 'Oflu Hocanın Şifresi' filmine tepki gösterdi.

19.11.2014 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet- sen Trabzon Şubesi Başkanı Metin Aydın, din adamlarının küfürbaz ve sahtekar olarak gösterildiğini iddia ettiği 'Oflu Hocanın Şifresi' filmine tepki gösterdi. Aydın, "Bu filmin, televizyonda gösterilmemesini istiyoruz. Eğer gösterilecekse de toplumumuzun bu konuda duyarlı olmasını, bu filmi izlemeyerek tepki göstermesini istiyoruz" dedi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Diyanet-Sen Trabzon Şube Başkanı Metin Aydın, vizyondaki 'Oflu Hoca'nın Şifresi' adlı filme tepki gösterdi. Din görevlileri olarak, Karadenizliler'in mizah duygusu yüksek, sanat ve ifade hürriyetine saygılı olduklarının altını çizen Aydın, şunları söyledi:

"Bununla birlikte Oflu Hocanın Şifresi filminden, hem Of, hem de din adamların adına rahatsızlık duyduğumuz bilinmelidir. Aslında her kişi ve kurum için geçerli olmakla birlikte dini ve manevi, kurum ve şahsiyetlerin konu alındığı sanatsal ve edebi etkinliklerde daha fazla özen gösterilmesi zarureti vardır. Eğer Oflu hocalarla ilgili film yapılmak isteniyorsa, Of'ta geçmişte binlerce talebe yetiştiren Hacı Hasan Efendilerin konu alınması gerekir. Sırf ifade, duygu ve düşünce özgürlüğü adına bir camianın hedef alınarak imamların küçümsenmesi, imamların yanlış şekilde topluma lanse edilmesi şeklinde yapılan bu filmin, televizyonda gösterilmemesini istiyoruz. Eğer gösterilecekse de toplumumuzun bu konuda duyarlı olmasını, bu filmi izlemeyerek tepki göstermesini istiyoruz."

Metin Aydın, filmi çok da fazla incelemeye gerek olmadığını vurgulayarak, "Bu filmde sergilenen din görevlisiyle mevcut olan din görevlileri arasında bağlantı yok. Bir din görevlisinin belden aşağıya konuşması izah edilemez. İşin mizahi tarafı bir yana ama olmayan din görevlisi karakteri var. Din görevlilerimiz içinde bu tip imam olmadığı halde neden böyle bir din görevlisi profili topluma yansıtılıyor? İşin bu tarafı da düşündürücü. Topluma güzel örneklerin sunulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Aydın, din görevlilerinin rotasyon, vekil ve fahri çalışanlar gibi sorunları olduğunu da belirterek, bunlara çözüm bulunmasını istedi.

OFLU HOCANIN ŞİFRESİ

Yönetmenliğini Adem Kılıç'ın yaptığı Oflu Hocanın Şifresi filminde, Çetin Altay, Ahmet Varlı, Köksal Engür, Didem Balçın, Başak Daşman, Tarım Papuççuoğlu rol alıyor. Daha önce 'Sümela'nın Şifresi' filmine imza atan Adem Kılıç'ın yönetmenliğini üstlendiği komedi filmi, yerel bir futbol takımı olan Doğanspor'un yeni başkanınlık seçimleri için iki aday arasında gelişen eğlenceli rekabeti konu ediniyor. Oflu Hoca'nın günleri karmaşayla geçmektedir. Yerel bir kanalın programında çıkar, fırında çalışır ve babasıyla başı sürekli derde gider. Gençliğinde yer aldığı Doğanspor futbol kulübünde yaşanan son gelişmeler de işlerin tuzu biberi olur. Oflu Hoca ve diğerlerine göre kulübün yeni başkanı olmak isteyen Müeahhit Ahmet bu koltuk için uygun isim değildir. Bu nedenle Oflu Hoca da başkanlık için adaylığını koymak zorunda kalır ve aralarında esaslı bir rekabet başlar. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Din Adamlarından 'Oflu Hoca'nın Şifresi' Filmine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor
    14:24 YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini belirterek, YÖK'ün uluslararasılaşma stratejisinin temel hedefinin ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu söyledi. Özvar ayrıca, YÖK'ün yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında çalışmalar yürüttüğünü ve uluslararası öğrencilere yönelik olumsuz algı çalışmalarını kınadığını ifade etti.

  • Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
    14:24 Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çember operasyonunda, 9 ayrı suç kaydı ve 23 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli C.Y., Nurdağı ilçesinde saklandığı adreste yakalandı. Şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş Seçildi
    14:23 Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş Seçildi

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Mahalle Muhtarları Derneği'nin başkanlığına Eyüp Gönültaş seçildi. Dernek binasında gerçekleştirilen seçimde, 60 mahalle muhtarı katılım gösterdi. Gönültaş, seçim sonrası birlik ve beraberlik mesajları vererek, Akçadağ'a hizmet etmeyi öncelikli hedefleri arasında belirtti.

  • Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı
    14:23 Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı

    Ordu'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, organize suç örgütü üyeliği ve kanuna muhalefet suçlarından aranan E.A.G. ve E.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ve 8 mermi ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Amasya'da lise öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla temizlik yaptı
    14:22 Amasya'da lise öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla temizlik yaptı

    Amasya'nın Suluova ilçesinde bulunan Şehitler Haftası dolayısıyla Şehitliği'nde temizlik yapan lise öğrencileri, şehit mezarlarını sulayarak dua etti. Etkinlikte öğrencilere milli ve manevi duygular aşılanırken, şehitlere vefa ve minnet duyguları ifade edildi.

  • Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nden 3 kedi ve 1 köpek daha sahiplendirildi
    14:20 Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nden 3 kedi ve 1 köpek daha sahiplendirildi

    Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, binlerce sokak hayvanını sahiplendirerek örnek olmaya devam ediyor. Merkezde bakımları yapılan 3 kedi ve 1 köpek daha sıcak yuvalara kavuşturuldu. Sahiplendirme konusunda bilgi almak isteyenler ise Doğal Yaşam Merkezi'ne ulaşabilirler.


Advertisement