Din Bir Sen'den, Diyanet Sen'e Katılım - Son Dakika
Güncel

Din Bir Sen'den, Diyanet Sen'e Katılım

Din-Bir-Sen Kahramanmaraş şubesi, 300 kişilik üyesiyle Diyanet-Sen'e katıldı.

01.11.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Din-Bir-Sen Kahramanmaraş şubesi, 300 kişilik üyesiyle Diyanet-Sen'e katıldı.

Memur-Sen binasında gerçekleşen programda konuşma yapan Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca, iki sendikanın şubelerinin birleşmesinin teşkilata, Kahramanmaraş'a hayırlı olmasını ve insanlığa umut olmasını diledi.

Sendika dendiği zaman akla sadece ücret gelmemesi gerektiğini ve değerlerin, manevi hassasiyetlerin olduğunu belirten Omurca, şunları kaydetti:

"Bizim sendikal anlayışımız farklıdır. Biz işin manevi boyutlarını düşünürüz. Manevi değerlerimiz var. Biz din görevlileriyiz. Değerlerimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. İşte Diyanet-Sen'nin kuruluşundaki en önemli temel esas budur. Bu gün burada Din Bir Sen ile Diyanet-Sen'imizin müşterek bir araya gelmesi için burada bulunuyoruz. Bu birliktelik cidden önemlidir."

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcılarından Hacıbey Özkan da 15 Temmuz'u anmaya devam edeceklerini, çünkü 15 Temmuz'da milletin iradesine, Türkiye Cumhuriyeti'nin beynine ve kalbine kast edildiğini söyledi.

Memur-Sen çatısı altında bulunduklarını ve Memur-Sen'in milli, manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri kucaklayan bir yapı olduğunu dile getiren Özkan, şöyle devam etti:

"Memur sen in kurucusu Mehmet Akif İnan bu işi bir eylem olarak görmüş, 'Her eylem beni yeniden diriltir, mezarlarımızdan destanlar yazılır' der. Bu eylemi bazıları sanki ücret eylemciliği gibi kabul ediyorlar. Halbuki eylem dediği günde beş vakit namazdı. Biz şuanda ayaktayız, kıyamdayız birlikte bu mücadeleye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Ayrım falan yok. Din-Bir Sen Şube Başkanı Şevket Bozdağ ve Diyanet-sen şube başkanımız güzel bir örnek oluşturdular birlikte hareket etmeye karar verdiler."

Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ekrem Arslan ve Din-Bir Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Şevket Bozdağ da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacıbey Özkan tarafından, Din Bir Sen Şube Başkanı Şevket Bozdağ'a Diyanet Sen'in rozeti takıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Din Bir Sen'den, Diyanet Sen'e Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement