Din Görevlilerinden Rotasyona Tepki - Son Dakika
Yerel

Din Görevlilerinden Rotasyona Tepki

Din Görevlilerinden Rotasyona Tepki

Türk Diyanet Vakıf-Sen Zonguldak Şube Başkanı Halil Korkmaz, 25 yıl aynı camide görev yapan din görevlileri için rotasyon yapılacağını söyleyerek, tepki gösterdi.

31.07.2014 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Diyanet Vakıf-Sen Zonguldak Şube Başkanı Halil Korkmaz, 25 yıl aynı camide görev yapan din görevlileri için rotasyon yapılacağını söyleyerek, tepki gösterdi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Zonguldak Şube Başkanı Halil Korkmaz yaptığı açıklamada, aynı camide 25 yıl görev yapan din görevlilerinin yerlerinin değiştirileceğini belirterek din adamlarının bu durumdan mağdur olacağını ve konuyu mahkemeye taşıdıklarını belirtti.

Korkmaz, "Diyanet İşleri Başkanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliği 17-18 Haziran 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlülüğe girmiştir. Burada din görevlilerini rahatsız eden maddeler aynı yerde 25 yılını ve üzerini doldurmuş olan din görevlisi arkadaşlarımız zorunlu rotasyona tabi tutulacaklardır. Buradaki sıkıntı hiçbir sicil amiri olmayan ve bir unvana sahip olmayan din görevlilerin hiçbir memura uygulanmayan rotasyonu din görevlilerine reva görmeleridir. Çok kısa sürede bayramdan sonra oluşturulacak komisyonlarla din görevlisi arkadaşlarımız yer değiştirmek zorunda kalacaklardır. Buradaki sıkıntı şuradan kaynaklanmaktadır. Din görevlisi arkadaşlarımızı zamanlarının çoğunu bu camilerde geçirmişler ve bu camilerin lojmanından camisine kadar bütün işleri ile bu zamana kadar ilgilenmişler ve orada sadece görev yapmanın ötesinde bir amele gibide çalışmışlardır. Bu anlamda bakıldığında bu arkadaşlarımıza teşekkür edilip takdir, teşekkür belgesi verilmesi gerekirken böyle bir uygulamaya maalesef arkadaşlarımız maruz kalmışlardır. Netice itibariyle bu arkadaşlarımız olaylardan ve son gelişmelerden rahatsızlar. Bu uygulamaya bir an önce son verilmesini istiyoruz din görevlileri olarak. Din görevi gönülle yapılan ve memuriyet ötesinde bir hizmet anlayışı ile yürütülen bir görev olması münasebetiyle de bu uygulamanın en kısa sürede ve yürütmenin durdurulması talebemiz vardır. Konu ile ilgili de Türk Diyanet Vakıf-Sen'in genel merkezi olarak konuyu mahkemeye taşıdık. Danıştaya dava açtık. Hiç değilse bu uygulamanın mahkeme sonuçlanıncaya kadar ertelenmesi taleplerimiz arasındadır. Bu talebimizi de Zonguldak'a geldiğinde Başbakan Yardımcısı İstanbul Milletvekili ile ön görüşmeler yapıldı. Başbakana da konuyla ilgili sıkıntıları içeren bir mektup gönderildi. En sonunda Zonguldak'ı ziyaretleri sırasında Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Emrullah İşler'e de konuyla ilgi bilgiler verildi ve sıkıntılar kendisine anlatıldı. Bu Ramazan ayı içerisinde çünkü ramazandan sonra uygulama başlatılacaktır. Cami görevlisi arkadaşlarımız hem kuran kurslarında öğrencileri okutmaya devam ediyorlar hem de ramazan ayı maalesef sıkıntılı geçti arkadaşlarımız açısından" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Din Görevlilerinden Rotasyona Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • SELVİ OLABİLMEK: . diger kamuda calısanlara saygımız sonsuz ögretmenlerimizin ellerin öperiz öğretmen okul yaptırmısmıdır ebe saglık evi doktor saglık ocagı polis maliye adliye tapu nufus vb. bizler her ay iki üç kere yuzumuzu kızartarak kurumumuza para topladık 20 bin rotosyoncu varsa aya döksek aylık 100 carpsak . . . . ilyonlar yapar emeklımıze 2-3 yıl kaldı haccamı hadi umreyemi gönderdiler ahhhh ah sormadılar bile mubarek ayın bitmesiyle ibliste salındıya uymayacagım -hiç olmazsa -hiç olmazsa-hiç olmazsa ne olur bi dinleyin son kez. . . . DESELERDİ Artık imam memurlar bundan sonra goreve basladıgı andan ıtıbaren 5-8 ylı dusunerek baslasınlar ne oluyor derdik. . . neyse sormadılarkı dinlesinler. . . birgün hoca efendi nasıl bilirsiniz diyecek cemaate . . . helallesecegiz -diyanetide milltimizide köyümüzüde cok seviyoruz RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN SELAM ve DUA ile 0 0 Yanıtla
  • SELVİ OLMAK: camiyi zimmetimize degil nüslüman türk milletinin zimmetine devretmek icin amele olduk mimar olduk ' dilenci ' olduk 20-25 yıl önce 8-10 10 12m kare catsıakan penceresi kapanmayan camilerde köylerde göreve basladık 3-5 yıl sonra dedikki insanı bol bakkalı olan saglık evi olan okulu olan bir yere gidermiyiz inkarmeletin-kardesim olmadı dedikki köylüye elleri sıvayalım camiyi buyutelim allahın izniyle oldu150 200 m kare camiler insa edildi ROTOSYONU cıkaranlar VEYA BASKARI BİR KURUŞ VERMEDİKLERİ GİBİ TESEKÜR BİLE ETMEDİLER. . . NE OLDU Rotosyon olsun ama D camisin den yine D ye hadi A neyse B-C Camileri kimin zimmetinde yine köyden köye Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. . . emrine itaat yokmu bizler din ğönüllüleri ğörev yapacagımız allahın evleririni yapmaya gayret ettik . . . . . . 0 0 Yanıtla ahmet candan: camiyi zimmetimize almayacağızda çektiğimiz sıkıntıları siz de çkmiş olsaydınız böyle söylemezdiniz 0 0
  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement