Din ve Samimiyet Konferansı - Son Dakika
Yerel

Din ve Samimiyet Konferansı

Din ve Samimiyet Konferansı

Antalya'nın Manavgat İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Eğitimci-Yazar Halil Atalay tarafından "Hz. Peygamber Din ve Samimiyet" konulu Konferans verildi.

14.04.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Eğitimci-Yazar Halil Atalay tarafından "Hz. Peygamber Din ve Samimiyet" konulu Konferans verildi.

Iraz Duriye Duran Anadolu Lisesi, Namık Karamancı Fen Lisesi ve Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi öğrencilerine konferans veren Eğitimci-Yazar Halil Atalay, "Her dönem Peygamberimize ihtiyaç duyduğumuz halde hasleten özellikle Kutlu Doğum sebebiyle ondan daha çok söz ediyoruz. Tabii ondan bahsederken de insanlarımızın onu tanımasını, onunla tanışmasını sağlamayı hedefliyoruz. Çünkü bir insan bir insanı tanıdığı kadar sever. Bir insan Peygamberimizi ne kadar çok tanırsa, o kadar çok sever. Ne kadar çok severse, o kadar çok izinden gider. Dolayısıyla cennette de onunla beraber olur. Biz içerisinde yaşamış olduğumuz iletişimin çok yüksek olduğu, insanların uzaydakilerle bile, yani uydular aracılığı ile dünya ile iletişim kurduğu bir anda, kendisine küsen, diğerlerinden uzaklaşan bir toplum içerisinde yaşıyoruz. Bu toplumun kendisini tekrar tanıyabilmesi, kendi değerleri ile buluşabilmesi için Kutlu Doğumu vesile ederek, Peygamberimizi vesile ederek nesillerimizi peygamberimizle buluşturmak, peygamberimizle tanıştırmak için çalışma yapıyoruz. Her vesile ve fırsatı değerlendirerek peygamberimizi, maddi, manevi değerlerimizi anlatma gayreti içerisinde oluyoruz" dedi.

"Biz ellerinden tutmazsak kendilerine uzanan başka ellere sarılacaklardır" diyen Atalay, "Bununla alakalı misyonerlik çalışmaları da olabilir. Yanlış fikirli insanların çalışmaları da olabilir. Örnekleri çoğaltabiliriz. Çünkü bu memleketin nüfusunun yüzde 65'i 35 yaşın altında. Yani genç bir nüfusumuz var" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Din ve Samimiyet Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement