Aydın'da Dinamit Deposundaki Yangın Korkuttu - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Dinamit Deposundaki Yangın Korkuttu

Aydın\'da Dinamit Deposundaki Yangın Korkuttu

Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir süre önce tahliye edilen dinamit deposunun bulunduğu bölgede çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu.

11.07.2014 14:33  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir süre önce tahliye edilen dinamit deposunun bulunduğu bölgede çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Yangında 10 dönüm alan kül oldu.

Edinilen bilgiye göre; bugün saat 11.00 sıralarında İncirliova'ya bağlı Osmanbükü Mahallesi Kazakkahve mevkiinde bulunan ve Aydın İl Özel İdaresi'nden Büyükşehir Belediyesine devredilen arazide henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Özel İdare Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nün dinamit deposu olarak kullandığı depo ve binaların bulunduğu alanda kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın kısa sürede tüm araziyi kapladı.

Alevler yaklaşık 3-4 yıl önce dinamitlerin tahliye edildiği depoya kadar ulaşınca, içeride unutulmuş malzeme olabileceği iddiası korku ve paniğe neden oldu. Yangına Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edildi. İtfaiye ekipleri, kullanılmadığı için girişleri kilitli olan arazideki yangına güçlükle müdahale edebildi. İtfaiyenin yoğun gayretleri sonucu, yangın yaklaşık 1 saat içerisinde kontrol altına alındı.

Arazinin çevresinde tarlaları bulunan vatandaşlar da, söndürme çalışmalarına destek verdi. Deponun bir süre önce boşlatıldığını belirten tarla sahipleri, Köz Hizmetleri Müdürlüğü'nün uzun süre kullandığı arazideki kuru otların tutuşması sonucu yangının büyüdüğünü belirtti. Yaklaşık 10 dönüm alanın zarar gördüğü yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Dinamit Deposundaki Yangın Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement