Dinar'da Öğrenci Servisi Sürücülerine Seminer - Son Dakika
Güncel

Dinar'da Öğrenci Servisi Sürücülerine Seminer

Dinar\'da Öğrenci Servisi Sürücülerine Seminer

Dinar Milli Eğitim Müdürlüğü, taşımalı eğitim uygulaması yapan okulların öğrenci servisi sürücülerine seminer verdi.

17.10.2016 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dinar Milli Eğitim Müdürlüğü, taşımalı eğitim uygulaması yapan okulların öğrenci servisi sürücülerine seminer verdi.

Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, servis araçlarının teknik özelliklerinin nasıl olması gerektiği, öğrenci taşırken uyulması gereken kurallar, öğrencilerin inip binmelerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ile öğrencilere karşı davranışlar eğitimin ana konuları arasında ele alındı.

Dinar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Doğancan Turhan tarafından verilen eğitimde yaş grupları, engel durumları itibarı ile öğrenci, kursiyer, veli davranış modelleri, etkili iletişim yöntemleri, sürücülerin ve rehber personelin öğrenci ile velilere yaklaşımının nasıl olması gerektiği, sürücülerin öğrencilere karşı olumsuz örnek oluşturacak davranış modellerinden uzak durmalarının önemi ve olumlu davranış modelleri hakkında bilgi aktardı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şefi Sadık Yıldırım tarafından Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği ve teknik şartnameler ile ilgili ve görülen noksanlıklar hakkında bilgi verdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünden görevli trafik polisi Mustafa Karakiraz ve İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Üst Çavuş Bülent Kara sürücüleri öğrenci taşımacılığında uyulması gereken kurallar, alınması gereken trafik ve güvenlik önlemleri konularında araç sürücülerine uyarılarda bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dinar'da Öğrenci Servisi Sürücülerine Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement