Dinar'da Şiir Günleri - Son Dakika
Yerel

Dinar'da Şiir Günleri

Dinar\'da Şiir Günleri

Dinar Yazarlar, Şairler Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte "Şair Nedret Gürcan" gecesi düzenlendi.

26.06.2014 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dinar Yazarlar, Şairler Kültür Derneği (DİYAŞ-DER) tarafından düzenlenen Şiir Günleri kapsamında "Şair Nedret Gürcan" gecesi düzenlendi.

DİYAŞ-DER Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Sağlam, Suçıkan Park'ta gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, Dinar'da kültür hayatına canlılık kazandırmak ve bu kültüre emeği geçenlere ilgiyi göstermek amacıyla böyle bir faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dinar'ın geçmişteki altın çağlarına tekrar dönmesi, kültürde, sanatta ve edebiyatta adından bahsettirmesini istediklerini ifade eden Sağlam, "Dinar Türkiye'de ilk defa şiir dergisi çıkaran ilçedir ve bunu da Nedret Gürcan, başarmıştır. Dinar geçmişte ilklerin şehri olmuştur. DİYAŞ-DER olarak amacımız bozulan gidişatı, kültür, sanat ve edebiyat yönünden tekrar yola koymaktır" dedi.

Gecede, Dinarlı şairler Gürcan'ın kaleme aldığı bazı şiirleri okudu. Şair Nedret Gürcan'ın geceyle ilgili mektubunun okunduğu programa Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Hakan Uyan, CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er ve vatandaşlar katıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dinar'da Şiir Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement