Dinar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Dinar'dan Kısa Kısa

Dinar ilçesinde "Kurban Bayramı Sunumu" adlı seminer düzenlendi.

24.09.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dinar ilçesinde "Kurban Bayramı Sunumu" adlı seminer düzenlendi.

Dinar Belediye Toplantı Salonu'nda, belediye veterineri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Arafat Cengiz tarafından verilen seminerde İslami şartlara uygun olarak kesme işlemleri, kurbanın sağlıklı olup olmadığının nasıl tespit edileceği ve kurbanın kesildikten sonra nelere dikkat edileceği gibi bazı konular anlatıldı.

Dinar Belediyesi veteriner hekimi Oğuz Başkaya, iyi bir kurbanlığın taşıması gereken özellikler ve hayvan kesilmeden önce yapılması gerekenler hakkında bilgi aktardı.

Kurban atıklarının akarsu, su kanalı, sokaklara ve çöp konteynırların dışına gelişi güzel atmamaları gerektiğini vurgulayan Başkaya, plastik çöp poşetlerine konularak çöp konteynırların iç kısmına bırakılması, kurbanlık hayvanların kesildikten sonra kan, iç organlar ve ette görülebilen değişikliklerle ilgili bilgileri slayt gösterisi ile anlattı.

Başkaya, şüpheli durumlarda "Alo Zabıta 153" ve belediye 353 6053 nolu telefonlar aranmak suretiyle veteriner hekim talebinde bulunulmasının vatandaşların sağlığı yönünden önemli olduğunu belirtti.

-Kaymakam Şahin, yeni görevine başladı

Mersin'in Mut Kaymakamlığı'ndan Dinar Kaymakamlığı'na atanan Mustafa Şahin yeni görevine başladı.

Aslen Samsunlu olan Kaymakam Şahin, Dinar'ı çok sevdiğini, ekonomik olarak gelişmeye çok uygun bir ilçe olduğunu söyledi.

Dinar'a bir rol biçilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Dinar bulunduğunu coğrafi konum itibariyle çok güzel bir yerde. Dinar'da Organize Sanayi Bölgesi tam anlamıyla bitmiş ve yatırımcıya açık bir hale gelmiş durumda. İlçeyi ileriye götürmek adına OSB'yi çok iyi değerlendirmemiz lazım. Dinar'da çok iyi bir tarama yapılır ve sermaye birikimi olursa ilçenin kaderi kesinlikle değişecektir."

-CHP Milletvekili Toptaş, komiser Coşkun'u evinde ziyaret etti

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden komiser Said Coşkun'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Toptaş, CHP Dinar İlçe Başkanı Mevlüt Er, Kadın Kolları Başkanı Fadime Demiray ve Yönetim Kurulu Üyeleri Coşkun ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Musul'da IŞİD tarafından rehine alınan 49 konsolosluk görevlisinin özgür olmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Toptaş, "Ailelerine, konsolosluk çalışanlarımıza ve Milletimize geçmiş olsun. Rehin olan yurttaşımızın ülkemize getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyetini dile getiren komiser Said Coşkun, 101 gündür çektiği sıkıntıları ve yaşadığı aile özlemini anlattı.

Her zaman Türk milleti'nin dualarıyla terör örgütünün elinde yaşadıklarını belirten Coşkun, "Yaşadığımız bu olaydan kurtulduğumuz için çok mutluyuz. Benim evime kadar gelip bizleri ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi. - Afyon

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement