Dinar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Dinar'dan Kısa Kısa

Çiftçiler, devlet desteği almak için Dinar Ziraat Odası'ndan izin belgesi çıkartıyor.

30.10.2014 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dinar ilçesinde, kayıt sistemine dahil olan yaklaşık 3 bin çiftçi, 2015 yılı haşhaş ekiminde mazot, gübre ve tohum devlet desteği almak için Dinar Ziraat Odası'ndan izin belgelerini çıkartıyor.

Dinar Ziraat Odası Başkanı Burhan Özdemir, yaptığı açıklamada, Dinar merkez, merkeze bağlı 60 köy ve iki beldenin haşhaş ekim izin dosyalarını hazırladıklarını belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Destekleme Müdürlüğü sisteminin geç açılmasından dolayı odada aşırı derecede yoğunluk olduğunu söyledi.

7 Kasım'a kadar işlemlerin bitirilmesi gerektiğini ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Bakanlık, 31 ekim tarihine kadar bu işlemin bitirilmesini istedi. Biz de çiftçilerimizin mağdur olmaması için günlük gelen dosyalar bitinceye kadar mesaiyi uzatıyoruz. Hafta sonu cumartesi ve pazar günü de odamız çiftçilere hizmet verdi. Haşhaş ekimi ve rekolte konusunda da ülkemizde haşhaş ekimi Toprak Mahsulleri Ofisi denetiminde kontrollü şekilde yapılmaktadır. Bölgemizde yapılan barajlar ve göletler sulu tarımın artması ile tarım seçeneklerini değiştirdi. Dinar'da toplam haşhaş izni 30 bin dekar bu yıllar önce o günün şartlarına göre belirlenmiştir."

Delege seçimleri

AK  Parti Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, yaptığı açıklamada, delege seçimlerinin AK Parti İzmir Milletvekili ve Afyonkarahisar Koordinatörü Ali Aşlık ve Afyonkarahisar AK Parti İl yönetimindeki yetkililerin katılımıyla yapıldığını, 90 sandıkta oy kullanma işleminin üyeler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

AK Parti üyelerinin çok yoğun ilgi gösterdiğini belirten Yüksel, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar'da düzenlenen İl Danışma Toplantısı'nda seçimlere tek adayla gidileceği açıklanmıştı. Bunun üzerine yapılan delege seçimlerimiz iki adayın iki ayrı liste şeklinde yapıldı. Her iki listede de aynı isimlerin olması nedeniyle, isim bazında en çok oyu alan üyeler delege seçilmişlerdi. Gayri resmi sonuçlara göre 400 delegeden 207 üye bizim grubumuzdan, 193 delege ise diğer gurubun listesinden seçilmiştir. Resmi sonuçlar ise daha sonar açıklanacak."

Adalet Bakanı Özel Kalem Müdürü ve eski Dinar Belediye Başkanı Mustafa Tarlacı da, Afyonkarahisar merkez ilçede ve diğer tüm ilçelerde gerçekleşen delege seçimlerinin Afyonkarahisar'a ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dinar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement