Dinar Orman İşletme Müdürü Yalçın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Dinar Orman İşletme Müdürü Yalçın Açıklaması

Dinar Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, orman yangınlarıyla mücadelenin en önemli kuralının yangının çıkmasını önlemek olduğunu söyledi.

18.04.2016 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dinar Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, orman yangınlarıyla mücadelenin en önemli kuralının yangının çıkmasını önlemek olduğunu söyledi.

Yalçın, müdürlükte gazetecilere yaptığı açıklamada, 2015 yılını sıfır orman yangınıyla geçirdiklerini kaydetti.

2016'nın şu ana kadar mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklarla, geçen yıla göre daha kurak geçtiğini belirten Yalçın, şöyle konuştu:

"Orman yangınları açısından büyük risk teşkil etmektedir. Orman yangınlarıyla mücadelenin en önemli kuralı yangının çıkmasını önlemektir. Bu hususta vatandaşlarımıza düşen görev orman içinde ya da bitişiğinde ateş yakılmaması için azami dikkat ve hassasiyet gösterilmesi, bu alanlarda gördükleri dumanı vakit geçirmeden ücretsiz olan 177 ihbar hattına bildirmeleridir. Dinar Orman İşletme Müdürlüğü olarak 2015 yılında orman yangınlarıyla başarılı bir sezon geçirdik."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dinar Orman İşletme Müdürü Yalçın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi
    11:12 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Mart ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini (Tarım-ÜFE) açıkladı. Buna göre, Tarım-ÜFE yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 arttı. Tarım-ÜFE'de 2024 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,57, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 17,51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,87 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 59,98 artış gerçekleşti. Sektörlerde tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,84, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 3,52 artış olurken; balık ve diğer balıkçılık ürünleri, su ürünleri ve balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 1,18 azalış gerçekleşti. Ana gruplarda tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,27, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 7,60 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 7,12 artış gerçekleşti. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup 170,17 ile yağlı meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup 13,54 ile koyun ve keçi, canlı; bunların işlenmemiş süt ve yapağıları oldu.

  • CHP Milletvekili Seyit Torun, mevzuata aykırı konaklayan öğrencilere ilişkin yasal işlem başlatılmamasına tepki gösterdi
    11:10 CHP Milletvekili Seyit Torun, mevzuata aykırı konaklayan öğrencilere ilişkin yasal işlem başlatılmamasına tepki gösterdi

    CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu'nun Çaybaşı İlçe Müdürünün Özel İlküvez Erkek Öğrenci Yurduna yaptığı ziyaret sonrasında yurtta mevzuata aykırı bir şekilde ilkokul ve ortaokul öğrencilerini tespit etmesinin ardından herhangi bir yasal işlem başlatılmamasına tepki gösterdi.

  • Sony, PlayStation 5 Pro için geliştiricilere özel davetler göndermeye başladı
    11:10 Sony, PlayStation 5 Pro için geliştiricilere özel davetler göndermeye başladı

    Sony, PlayStation 5 Pro'ya özel oyunlar için geliştiricilere özel davetler göndermeye başladı. PlayStation 5 Pro'nun yıl sonunda tanıtılması ve 8K çözünürlük gibi önemli artışlar sunması bekleniyor. Geliştiriciler yeni konsola davet ediliyor.

  • Çin'in devasa yatırımı Origin Wukong ile kuantum bilgisayar çağı
    11:10 Çin'in devasa yatırımı Origin Wukong ile kuantum bilgisayar çağı

    Çin hükümeti, devasa bir yatırım yaptığı kuantum bilgisayarı Origin Wukong ile siber saldırıları önlemeyi hedefliyor. Origin Wukong, benzersiz bir şifreleme teknolojisi ve kriptografik kapasiteye sahip olarak dikkat çekiyor. Çin'in gelecekte yeni versiyonlarını da çıkaracağı tahmin edilen bu bilgisayar, veri güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

  • Bilecik'te Atık Kartondan Çıkan Yangın Panik Yarattı
    11:09 Bilecik'te Atık Kartondan Çıkan Yangın Panik Yarattı

    Bilecik'in Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinin atık karton bölümünde çıkan yangın, panik yarattı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, 112 Acil servis ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Olayda yaralanan veya can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Ekipler, yangının sebebini araştırmak için çalışmalara başladı.

  • Öğrencilerin Yapay Zeka Kullanarak Ödev Yapma Alışkanlığı Artıyor
    11:09 Öğrencilerin Yapay Zeka Kullanarak Ödev Yapma Alışkanlığı Artıyor

    ChatGPT gibi sohbet botlarının hayatımıza girmesiyle öğrencilerin ödevlerini yapay zekaya yaptırma alışkanlığı da artıyor. Turnitin'in raporuna göre, öğrencilerin projelerinin büyük bir kısmı yapay zeka tarafından oluşturuluyor. Yapay zekalı metinlerin tespit edildiği ödevlerin sayısı her geçen ay artıyor ve öğrencilerin yapay zeka kullanma alışkanlığı değişiyor.


Advertisement