Dink Ailesinin Avukatlarından Açıklama - Son Dakika
Güncel

Dink Ailesinin Avukatlarından Açıklama

Dink Ailesinin Avukatlarından Açıklama

Hrant Dink davasının avukatları, MİT'in elindeki belgeleri paylaşmadığını, davanın başlangıç noktasından daha geri olduğunu söyledi.

13.09.2013 15:32  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hrant Dink davasının avukatları, MİT'in elindeki belgeleri paylaşmadığını, davanın başlangıç noktasından daha geri olduğunu söyledi.

Hrant Dink davası avukatları Fethiye Çetin, Hakan Bakırcıoğlu ve İsmail Cem Halavurt, davada gelinen son nokta ile ilgili Beyoğlu'ndaki Cezayir Restoran'da basın toplantısı düzenledi.

MİT'ten istenilen bilgiler hakkında konuşan Avukat Çetin, "MİT'ten birkaç kere bilgi istendi. Bunu hem savcılar sordu hem de 14. Ceza Mahkemesi ve Çocuk Mahkemesi sordu. MİT her seferinde bizim Hrant Dink cinayeti konusunda 'bizim basına yansıyanların dışında elimizde bir bilgi yok' diye cevap verdi. MİT koca teşkilat, bu ülkenin en üst yetkili istihbaratı her gün oturuyor, günlük gazeteleri okuyor. Onları inceleyip bu bilgilerin dışında elinde bilgi yok. Kaldı ki bir istihbaratçı onları incelese bile Hrant Dink'in yaşamının tehlike altında olduğunu anlayabilirdi. Bu çok açık. MİT her seferinde böyle cevaplar vererek elindeki bilgiyi paylaşmadı." ifadelerini kullandı.

Dava konusunda geri kalındığının altını çizen Çetin, "Başlangıçtaki noktadan çok daha geri bir noktadayız. Bu dava iddianamesinde bir örgüt var bu örgüt sanıklarla sınırlı ve bu örgüt terör örgütüdür. Bu örgütün bozduğu hukuki yarar, kamu düzeni ve kamu barışıdır demişti. Biz şimdi bundan çok daha geri bir noktada bulunuyoruz. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tebliğnamede ne demişti? Bu bir terör örgütüdür. Bu terör örgütünün hedefinde toplumda farklı etnik ve dini gruplar vardır. Bu gruplara yönelik eylemleri vardır. Yargıtay 9. Ceza dairesi kararı çok kaba hatlarıyla açıklamak gerekirse şöyle diyor, 'tebliğnameye katılmıyoruz çünkü bu bir terör örgütü değildir' diyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dink Ailesinin Avukatlarından Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement