Dink Davasında Adı Geçen Polis, Özel Kalem Müdürü Oldu - Son Dakika
Güncel

Dink Davasında Adı Geçen Polis, Özel Kalem Müdürü Oldu

Dink Davasında Adı Geçen Polis, Özel Kalem Müdürü Oldu

Hrant Dink'in öldürülmesi davasında suçlanan Tuncel'in Emniyet'teki bağlantısı polis Muhittin Zenit, İstihbarat Dairesi Başkanı'nın özel kalemi oldu.

29.12.2013 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından yaklaşık 600 emniyet personeli görevden alınırken yerlerine atamalar yapıldı. Tasfiye sürecinden çarpıcı bir atamanın daha yapıldığı ortaya çıktı. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi davasında suçlanan Erhan Tuncel ile irtibatlı olduğu iddialarıyla gündeme gelen polis Muhittin Zenit, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç'in özel kalemi oldu.

DİNÇ, İLK OLARAK TECRÜBELİ KADROYU TASFİYE ETTİ

Zaman'da yer alan habere göre, Dinç'in atanmasının ardından İstihbarat Dairesi'nde önemli değişiklikler yaşandı. Dinç ilk olarak dairede görevli tecrübeli kadroyu tasfiye etti. Bir dönem Ergenekon, Balyoz, Faili Meçhuller, El Kaide, PKK\KCK ve 28 Şubat soruşturması gibi kritik davaları takip eden istihbaratçılar; trafik, asayiş ve güvenlik gibi birimlere gönderildi.

BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI PERSONELİ DAİREYE GETİRDİ

Engin Dinç, daha önce Trabzon başta olmak üzere farklı yerlerde birlikte çalıştığı personeli de daireye getirmeye başladı. Son olarak Dinç, bir dönem Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde birlikte çalıştığı polis memuru Muhittin Zenit'i Özel Kalem Müdürlüğü'ne getirdi.

ERHAN TUNCEL İLE TRABZON'DA İRTİBATLI OLAN KİŞİ

Zenit hakkında, 'Hrant Dink cinayetini organize etmekle yargılanan Erhan Tuncel ile Trabzon'da irtibatlı olan kişi' iddiaları gündeme gelmişti. İddialara göre, o dönemde Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olan Dinç'i de Tuncel ile Zenit tanıştırmıştı.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ BASINA SIZMIŞTI

Dink'in öldürülmesinin ardından Zenit ile Tuncel arasında yapılan telefon görüşmesi basına sızmıştı. Bunun ardından da Zenit, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevinin ardından Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edilmişti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Dink Davasında Adı Geçen Polis, Özel Kalem Müdürü Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • asdf: Ermenisatanda bir Türk gazeteci yazar aktledilse ve katledenler emniyette yükselse belki Ermenistan kazandığını sanardı ama insanlık kaybederdi. Şimdi de Türkiye kazanmıyor insanlık kaybediyor. Katillerin meşrulaşması doğru değildir. 21 6 Yanıtla
  • cemal yavuz: boş boş konuşmayın kardeşim serseri erhan tuncelin lafına bakıp ahkam kesmeyin.adam kendini kurtarmak için sağa sola çamur atıyor işte 4 17 Yanıtla

Advertisement