Diomansy Kamara, Facebook Sayesinde İtalya'da - Son Dakika
Spor

Diomansy Kamara, Facebook Sayesinde İtalya'da

Diomansy Kamara, Facebook Sayesinde İtalya\'da

Eskişehirspor'la sözleşmesi biten Diomansy Kamara, taraftarların etkin Facebook örgütlenmesiyle İtalya 3. Lig takımlarından Catanzaro ile sözleşme imzaladı.

28.07.2014 18:22  Güncelleme: 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2011 yılından bu yana Eskişehirspor forması giyen ve sezon sonunda sözleşmesi biten Diomansy Kamara, İtalya 3.lig takımı Catanzaro ile anlaştı.

Futbol hayatında yıldızının parladığı kulübe dönen Kamara, daha önce 1999-2001 arası Catanzaro'nun kadrosunda yer almıştı. Daha sonra Modena'ya transfer olup, ardından Premier Lig takımlarında tp koşturan Senagalli oyuncu 2011 yılında Eskişehirspor’a gelmişti. Kamara, Eskişehirspor formasıyla çıktığı 51 maçta 24 gol kaydetmişti. Sezon sonu serbest kalan Kamara eski kulübüyle anlaşıp İtalya'ya gitti.

Ancak bu transfer tamamen Catanzaro yönetiminin kararı değil. Eskişehirspor ile sözleşmesi biten Senegalli oyuncunun, yeniden Catanzaro’ya dönmesi için taraftarlar Facebook üzerinden kampanya başlattılar. “Kamara’nın Catanzaro’ya dönmesini istiyoruz” adlı sayfaya kısa sürede tam 12 bin kişi destek verince, başkan Giuseppe Cosentini de transfer için devreye girdi.

İtalya 3.Ligi’nde mücadele eden Catanzaro’nun başkanı Cosentini, “Taraftarın bu isteğine görmezden gelemezdik. Kulübün bütçesini çok zorlasa da Kamara’yı geri getirmeyi istedik. Onun bu takım için özel bir futbolcuğunu biliyoruz. Ayrıca taraftarımızın rüyasını gerçeğe dönüştürdüğüm için mutluyum” şeklide konuştu.

Kamara da transferiyle ilgili olarak, “Buraya, bu şehirde yaşamaya, burada yeniden futbol oynamaya geldim. Benim için kolay olmadı. Ancak kariyerimin gerçek anlamda başladığı yere dönmek, futbolu burada bırakmak benim rüyamdı. Bu rüya gerçek oldu” şeklinde konuştu.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Diomansy Kamara, Facebook Sayesinde İtalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement