Direniş, Diriliş, Kurtuluş-metristepe'den Kocatepe'ye Yürüyüşü Ankara'dan Başladı - Son Dakika
Güncel

Direniş, Diriliş, Kurtuluş-metristepe'den Kocatepe'ye Yürüyüşü Ankara'dan Başladı

Direniş, Diriliş, Kurtuluş-metristepe\'den Kocatepe\'ye Yürüyüşü Ankara\'dan Başladı

Eskişehir Odunpazarı Belediyesinin düzenlediği “Direniş, Diriliş, Kurtuluş-Metristepe’den Kocatepe’ye” yürüyüşünün startı Ankara’daki 1. TBMM önünden verildi.

26.08.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Odunpazarı Belediyesinin düzenlediği "Direniş, Diriliş, Kurtuluş-Metristepe'den Kocatepe'ye" yürüyüşünün startı Ankara'daki 1. TBMM önünden verildi.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın meydana geldiği topraklarda 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında bir yürüyüş organizasyonu düzenledi. Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanıldı. Yürüyüşün startı Ankara'daki 1. TBMM önünde gerçekleşti. Yürüyüşe start vermek için düzenlenen törene CHP Grup Başkanvekilleri Ankara Milletvekili Levent Gök, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt, gazeteci Tayfun Talipoğlu ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar, sembolik olarak 1. TBMM önünden Gençlik Parkı'na kadar bando eşliğinde yürüdü.

2 EYLÜL'DE ESKİŞEHİR'DE ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Program çerçevesinde katılımcılar 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Ulusal Kurtuluş Savaşının cereyan ettiği topraklarda yürüyecek ve bir takım etkinliklerde bulunulacak. Yürüyüş 2 Eylül günü Seyitgazi'de son bulacak. Yürüyüşün bittiği nokta olan Eskişehir'de Kurtuluş Günü etkinlikleri düzenlenecek.

"ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞI, DÜNYANIN EN ÖNEMLİ SAVAŞLARINDAN BİRİ"

Yürüyüş hakkında konuşan Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt, "Ulusal Kurtuluş Savaşının dünyanın en önemli savaşlarından birisi olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bugün Kurtuluş Savaşı ertelenmeye ve örselenmeye çalışılıyor. Hangi güç koşullar arasında bu savaşın gerçekleştiği ve kazanıldığını Türkiye insanına göstermek istiyoruz. Özellikle o savaş sırasında dahi meclisi açık tutarak insanlarla ve vekillerle tartışmak suretiyle bir yönlendirme yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz."

YÜRÜYÜŞÜN BELGESELİ ÇEKİLECEK

Kurt, yapılacak organizasyona yaklaşık 100 kişinin katıldığını belirterek, kamp yapacakları noktalarda siyasi tartışmalar yapılacağını, onların notlarının tutulacağını ve bu etkinliklerin belgeselinin çıkarılacağını açıkladı.

Kurt, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin 7 Haziran'da aldığı oyu alamayacağını düşündüğünü belirterek, AK Parti'ye "Halkın verdiği mesajı okumalıdır" önerisinde bulundu.

"SİYASİ PARTİLERİN İÇİNDEN MİLLETVEKİLİ AYARTMAYA ÇALIŞMANIN HİÇBİR AHLAKİ TARAFI YOKTUR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun milletvekillerine doğrudan bakanlık teklifi götürmesini değerlendiren Kurt, şunları kaydetti:

"Sayın Davutoğlu'nun geçici hükümetin başı olması siyasi ahlakla asla bağdaşmaz. Çünkü bu Türkiye'yi sadece seçime götürecek bir hükümettir. Siyasi partilerin içinden milletvekili ayartmaya çalışmanın hiçbir ahlaki tarafı yoktur. Bizim partimiz ve diğer partilerde de ahlaken zayıflık gösterecek milletvekili yoktur diye düşünüyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Direniş, Diriliş, Kurtuluş-metristepe'den Kocatepe'ye Yürüyüşü Ankara'dan Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement