Direniş'ten Dirilişe 15 Temmuz Şehitleri Anma" - Karabük - Son Dakika
Güncel

Direniş'ten Dirilişe 15 Temmuz Şehitleri Anma" - Karabük

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Artı Kariyer Kulübü tarafından "Direniş'ten Dirilişe 15 Temmuz Şehitleri Anma" programı düzenlendi.

21.10.2016 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Artı Kariyer Kulübü tarafından "Direniş'ten Dirilişe 15 Temmuz Şehitleri Anma" programı düzenlendi.

KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen ve İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilici, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim okunması ve duaların yapıldığı programda, Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" filmi izlendi.

Konferansın açılışında konuşan Tezsever, "Bizim anlı şanlı bir tarihimizde Çanakkale'de destan yazmış şehitlerimiz var. Böyle bir Türk milleti önünde saygıyla eğilmek gerekir. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor rahmet diliyorum." dedi.

Darbe girişimi sırasında çekilmiş fotoğraflarında sergilendiği programda, 15 Temmuz akşamı Ankara'da gazi olan Rasim Aydoğan, Kerim Eren ve Fuat Baktemur, yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz gecesini "bu bir meydan savaşıydı" diye tanımlayan, Eren, "Bomba patladığında şarapnelleri hissettim, yanımda başı olmayan ve vücutları parçalanmış şehitleri gördüm. Bu gecede adeta Çanakkale Savaşını yaşadık. 15 Temmuz gecesi ve yaşanılanlar hiçbir zaman unutulamaz." diye konuştu.

Yaşananları televizyonda görüp meydanlara indiğini anlatan Baktemur ise "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısı ile meydanlara çıkmaya karar verdik. 7 gün önce doğmuş bir bebeğim ve 2 yaşındaki çocuklarımı düşünerek bir imtihan verdim, fakat dışarıya çıkarak tankların üzerine korkmadan yürüdük. O gece halk ile birlikte bir zafer kazandık." sözlerine yer verdi.

Babasıda Kıbrıs ve 15 Temmuz gazisi olan, Aydoğan da o geceyi şu sözlerle özetledi:

"Genelkurmay ve emniyete gittik. 8 askerle konuşarak onları ikna etmeye çalıştım fakat hiç biri ikna olmadı. Tanklara doğru koştum ve ateş altında kaldım. Orada bulunan askerlerde acıma duygusu yoktu sadece insanları vurmak için gelmiş gibiydiler. Bu vatan uğruna ölmek kolay fakat ölümle ileriye gidilmiyor, ümmet için çalışmalı, vatan için çaba göstermeliyiz."

15 Temmuz şehitleri adına salonda bulunanlara 241 karanfilin verildiği programda Gazeteci Yazar Yakup Köse'da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşadıklarını aktardı.

"15 Temmuz hakkın izin verdiği, halkın ezdiği bir darbedir." diyen Köse, "Hak yardımı ile halkın zaferi vardır. Düşman hiçbir zaman uyumayacaktır. Geleceğimiz için çok çalışmamız gerekir." ifadesini kullandı.

Direniş\'ten Dirilişe 15 Temmuz Şehitleri Anma" - Karabük
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Direniş'ten Dirilişe 15 Temmuz Şehitleri Anma' - Karabük - Son Dakika


Advertisement