Direnişin Adı Türkmen Dağı" - Son Dakika
Güncel

Direnişin Adı Türkmen Dağı"

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İstanbul Şubesince "Direnişin Adı Türkmen Dağı" etkinliği düzenlendi.

28.04.2016 23:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İstanbul Şubesince "Direnişin Adı Türkmen Dağı" etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Sultan Abdulhamit Han Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, Suriye'de 5 yıldır vatanlarını korumak için mücadele ettiklerini söyledi.

Rejim güçlerinin yanı sıra Lübnan, İran, Irak ve Afganistan'dan gelen Şii milislerle ve Ruslara karşı topraklarını savunmak için savaştıklarını anlatan Abdullah, "Allah'a hamd olsun tüm bunlara rağmen Çanakkale'nin benzeri gibi bir direniş gösteriyoruz. Biz bu ata yadigarı emanete sahip çıkacağız. Kanımızın son damlasına kadar o toprakları Rus kafirlerden, PKK'dan, DHKP-C'den ve Şii milislerden temizleyeceğiz inşallah." dedi.

Türkmen Dağı'nda IŞİD ve El Kaide olmadığını, Rusya'nın Bayır Bucak'taki sivilleri hedef aldığını ifade eden Abdullah, "Hastanelerimizi vurdu, Türkmen mücahitlerini vurdu. Tüm bunlara rağmen oradaki mücahit kardeşlerimiz direniyor. Ay yıldız bayrağı yüreğimizdir. Allah Türkü, Türkmeni asker yaratmış. İnşallah biz de ecdadımıza layık olup ay yıldızlı bayrağı orada bırakacağız. Tüneller kazarak orada direnmeye devam ediyoruz. Son saldırılarda çok şehidimiz oldu, yaralımız oldu." diye konuştu.

Suriye'de ilan edilen ateşkesin kağıt üstünde kaldığını dile getiren Abdullah, "Ateşkes bir yalan. Bizim orada ateşkes hiç olmadı. Ateşkes sadece siyaset amaçlı. Ateşkesin aksine Rusya ve rejim güçleri bölgemize yönelik saldırılarını daha da arttırdı. Sınırın sıfır noktasını bile vuruyorlar. Telin dibindeki karargahlarımızı vuruyorlar. Sivil halkı dahi vuruyorlar." ifadelerini kullandı.

Abdullah, kendilerine destek veren Türk halkına teşekkür etti.

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican da Alperen Ocakları olarak 2 yıldan bu yana Suriye Türkmenlerin yaşadığı bölgeleri sürekli ziyaret ettiklerini söyledi.

Halkı Türkmen Dağı'nda yaşanan olaylar hakkında bilgilendirmek için Direnişin Adı Türkmen Dağı programını organize ettiklerini belirten Mican, şunları kaydetti:

"İstedik ki Türkmen Dağı'nda cereyan eden olayları halkımız, orada mücadele veren Ömer komutandan dinlesin. Ömer komutan oradaki ilk mücadeleyi başlatan kişi. Rusya, Çin, Suriye girdi. Rusya orayı uçaklarıyla tarumar etti. Şimdi orada ev yok, hastane yok. Bu nedenle biz de 'Çatıları ve Gönülleri İnşa Ediyoruz' isimli bir proje başlattık. İlk etapta sınırın sıfır noktasında 100 ev ve 2 medrese kurmaya karar verdik. Türkmen Dağı'ndakiler, Hamada'kiler, Halep'tekiler, İdlip'tekiler din kardeşlerimiz ve soydaşlarımız. Onlara desteklerimiz devam edecek."

Mican, Türkmenler için başlattıkları proje için vatandaşlardan destek istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Direnişin Adı Türkmen Dağı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Bekar: Ülkenize neden hainlilk yaptiniz 0 0 Yanıtla

Advertisement