Diriliş Ertuğrul' Oyuncularına Pamukkale Üniversitesi'nde İlgi - Son Dakika
Güncel

Diriliş Ertuğrul' Oyuncularına Pamukkale Üniversitesi'nde İlgi

Diriliş Ertuğrul\' Oyuncularına Pamukkale Üniversitesi\'nde İlgi

Denizli'ye gelen TRT'nin 'Diriliş Ertuğrul' dizisi oyuncuları Pamukkale Üniversitesi'ndeki bir söyleşiye katıldı.

04.03.2016 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'ye gelen TRT'nin 'Diriliş Ertuğrul' dizisi oyuncuları Pamukkale Üniversitesi'ndeki bir söyleşiye katıldı.

Diriliş Ertuğrul'un Yapımcı ve Senaristi Mehmet Bozdağ, başrol oyuncusu 'Ertuğrul Gazi' karakterini canlandıran Engin Altan Düzyatan, 'Hayme Ana' karakterini canlandıran Hülya Darcan, 'Turgut Alp' karakterini canlandıran Cengiz Coşkun ve 'Bamsı Beyrek' karakterini canlandıran Nurettin Sönmez, Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde öğrenci ve akademisyenlerle biraraya gelip söyleşi yaptı. Etkinliğe Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Yargıtay Onursal Başsavcısı Hasan Erbil, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Pamukkale Üniversitesi olarak öğrencileri sosyal projelerle buluşturmaya devam ettiklerini belirterek, yayınlandığı ilk günden bu yana büyük bir izleyici ve hayran kitlesine ulaşan Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcı-senarist ve oyuncularını Denizliler ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Rektör Hüseyin Bağcı dizideki bazı sembollerin Denizli'de de izine rastlandığını belirtti. Özellikle dizide kullanılan kılıç ve bıçakların Denizli Yatağan'da imal edildiğini ifade eden Rektör Hüseyin Bağcı, bu bağlamda dizi ile Denizli arasında ortak noktalar olduğunu vurguladı.

'HALK TARİH İÇERİKLİ YAPIMLARI BENİMSİYOR'

TRT Genel Müdürü Şenol Göka ise, TRT'nin Türk tarihini en iyi şekilde yansıtacak, geleceğe ışık tutacak, yol gösterecek nitelikteki dizi, belgesel ve sinema yapımlarına destek olmaya devam edeceğini belirterek, halkımızın da bu eserleri benimsediğini, beklediğini ve sahiplendiğini ifade etti. Yapılan yoğun sevgi gösterilerinin ardından dizi karakterleri salonda bulunan hayranlarının dizi hakkında ve oyucuların gerçek yaşantıları hakkındaki sorularını yanıtladı. Renkli anların yaşandığı etkinlikte Umut Çocukları Derneği üyesi engelli bir gencin dizi oyuncularına ithafen yazdığı ve salonda okuduğu şiir oyuncular ve salondakilerden büyük alkış aldı. Aynı gencin dizi yapımcısı Mehmet Bozdağ'a yönelttiği "Diriliş Ertuğrul dizisinde engelli bir karaktere rol vererek biz engellilerin sorunlarının kamuoyunda daha fazla gündeme getirilmesine destek olur musunuz?" sorusuna yapımcı ve senarist Mehmet Bozdağ'ın "Bu güzel teklifinize Diriliş Ertuğrul dizimizde bizzat size rol vererek gerçekleştirebiliriz" yanıtı salondan büyük alkış aldı.

- Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diriliş Ertuğrul' Oyuncularına Pamukkale Üniversitesi'nde İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.


Advertisement