Diş Doktoru Telefon Dolandırıcılarını Yakalattı - Son Dakika
Güncel

Diş Doktoru Telefon Dolandırıcılarını Yakalattı

Diş Doktoru Telefon Dolandırıcılarını Yakalattı

Konya'da 2 kişiyi 33 bin lira dolandıran 3 kişi, ağlarına düşürmek istedikleri diş doktoru İbrahim Aladağ'ın uyanıklığı sayesinde yakalandı.

22.04.2014 17:11  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da dün biri ev kadını, biri emekli polis memuru 2 kişiyi telefonla arayıp kendisini Cumhuriyet Savcısı ve baş komiser olarak tanıtarak 33 bin lira dolandıran 3 kişi, ağlarına düşürmek istedikleri diş doktoru İbrahim Aladağ'ın uyanıklığı sayesinde polis tarafından yakalandı. 2 çocuk annesi 39 yaşındaki Saliha Coşar, dün evde oturduğu sırada cep telefonuna, başında 9 sıfır ve sonunda 155 bulunan numaradan gelen aramaya cevap verdi. Kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan kişi Coşar'a, Çok önemli bir terör operasyonu yapacağız. Sizden maddi destek istiyoruz dedi. Ardından Saliha Coşar'dan parayı Üçler Mezarlığı'na bırakmasını istedi. PARAYI MEZARLIĞA BARIKTIRDILAN Cep telefonunu sürekli açık tutan ve karşısındaki kişinin yönlendirmesiyle bankadaki hesabından 13 bin lirayı çeken Saliha Coşar Üçler Mezarlığı'na getirip, tarif edilen bir mezar taşının üzerine bıraktı. Bu sırada cep telefonunun şarjının bitmesi üzerine yakındaki bir yerden telefonunu şarj etmek için mezarlıktan ayrıldı. Kısa bir süre sonra 'Alo 155 Polis İmdat' telefonunu arayan Coşar, mezarlığa parayı bıraktığını ve operasyonun durumu sordu. Saliha Coşar'ın telefonu üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

'TELEVİZYONDA İZLEDİĞİMDE GÜLÜP GEÇİYORDUM'

Polisin dolandırıldığını söylemesi üzerine gözyaşlarına hakim olamayan Coşar, durumdan mühendis olan eşinin de haberi olmadığını belirterek, Dolandırıldım mı Ben televizyonda izlediğimde hayret edip, gülüp geçiyordum. Bu insanlar nasıl kandırılıyor diye. Ben bu dolandırıcılara nasıl kandım bilmiyorum dedi. EMEKLİ POLİSİ DOLANDIRDILAR Şüphelilerin dün ikinci kurbanı ise 65 yaşındaki emekli polis memuru Cemil Sarı oldu. Aynı yöntemle Sarı'yı kandıran şüpheliler, bankadan çekeceği parayı Üçler Mezarlığı'nın yakınındaki Selimiye Camii'nin önüne getirip bırakmasını istedi. Telefonunu sürekli açık tutup Selimiye Camii önene gelen Sarı da, bankadaki hesabından çektiği 20 bin lirayı istenilen yere bıraktı. Sarı, caminin önünden ayrılmasını fırsat bilen dolandırıcılar parayı alıp uzaklaştı. Kısa bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Sarı, polise haber verdi. Polis yaptığı incelemede camiinin güvenlik kamera kayıtlarında Sarı'nın parayı bırakma ve dolandırıcıların parayı alma anının olduğunu saptadı. DİŞ DOKTORU AĞLARINA DÜŞMEDİ Dolandırıcıların ağına düşürmek istedikleri üçüncü kişi ise özel poliklinik işleten diş doktoru 43 yaşındaki İbrahim Aladağ oldu. Aladağ'ı arayıp kendisini baş komiser olarak tanıtan kişi, Bir terörist yakaladık. Üzerinde sizin kimlik bilgileriniz çıktı. Banka hesaplarınız ele geçirecekler. Ben sizi savcı talimatıyla arıyorum diyerek kandırmaya çalıştı. Dolandırılacağını anlayan Aladağ da, şüpheliyi telefonda oyalayıp bankasında 2 milyon lirasının olduğu söyledi. Bunun üzerine telefondaki kişide 320 bin lirayı çekip istedikleri yere getirmesini istedi. Aladağ da, hastasının olduğunu ve biraz sonra aramalarını isteyip, telefonu kapattı. POLİSLE İŞBİRLİĞİ YAPIP DOLANDIRICILARI YAKALATTI Ardından hemen polisi arayıp durumu bildirdi. Aladağ, polisinde yardımıyla içinde kağıt ve üzerinde seri numaraları alınmış 5 adet 50 lira banknotun bulunduğu paket hazırladı. Aladağ, daha sonra kendisini tekrar arayan dolandırıcının yönlendirmesiyle istenilen yere hazırladığı paketi koydu. Aladağ'ın parayı bırakıp, uzaklaştığını gören 21 yaşındaki İsmail A., akrabası 24 yaşındaki İmam A., ile 16 yaşındaki A.Y., paketi almak için geldiği polis tarafından suç üstü yakalandı. 3 kişinin Saliha Coşar ve Cemil Sarı'dan dolandırdığı paralarda sahiplerine teslim edildi. Şanlıurfa Akçakele'den dolandırıcılık yapmaya geleKonya'ya gelen şüpheliler yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi. ONLAR BENİ DEĞİL, BEN ONLARI TUZAĞA DÜŞÜRDÜM

Polisin veya savcının kendisinden para istemeyeceğini bildiği için dolandırılacağını anladığını ifade eden İbrahim Aladağ, şunları söyledi Kimse bunların tuzağına düşmesin. Beni tuzağa düşürmeye çalıştılar ama ben onları tuzağa düşürdüm. Kafamda bir plan oluşturup polisle iş birliği yapıp yakalattım. Ben bir hekim olarak onlara ağır bir ders vermiş olduğumu düşünüyorum. Polis kimseden para istemez herkes dikkatli olsunö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diş Doktoru Telefon Dolandırıcılarını Yakalattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement