Diş Hekimliğinde Dijital Dönem - Son Dakika
Yerel

Diş Hekimliğinde Dijital Dönem

Diş Hekimliğinde Dijital Dönem

Klinik34 Diş Hekimlerinden Dt. Baran Karaoğlu, bilgisayar destekli tarama, tasarım ve üretim yapma imkânı veren dijital diş hekimliği ile madde kaybı yaşanan dişlere uygulanacak kaplama ve porselen dolgunun aynı seans içerisinde hastaya teslim edildiğini belirterek, “Böylelikle uzun süren diş hekimi randevu süreci sona ermiş oluyor” dedi.

18.11.2015 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Klinik34 Diş Hekimlerinden Dt. Baran Karaoğlu, bilgisayar destekli tarama, tasarım ve üretim yapma imkanı veren dijital diş hekimliği ile madde kaybı yaşanan dişlere uygulanacak kaplama ve porselen dolgunun aynı seans içerisinde hastaya teslim edildiğini belirterek, "Böylelikle uzun süren diş hekimi randevu süreci sona ermiş oluyor" dedi.

Bir kısmı kırılan, çürüyen, geniş dolgulu ya da madde kaybı olan dişlere uygulanan kaplama ve dolgu tedavisinin kliniklerde bilgisayar destekli tasarım ve üretim cihazıyla dakikalar içerisinde gerçekleştiğini kaydeden Dt. Baran Karaoğlu, "Özellikle tedaviye uzun zaman ayıramayacak koşullara sahip hastalar için büyük kolaylık anlamına gelen cihaz, laboratuvar sürecini ortadan kaldırarak zamandan tasarruf sağlıyor" diye konuştu.

Yeni nesil diş hekimliğinde artık A'dan Z'ye dijital döneme geçildiğini ifade eden Klinik34 Diş Hekimlerinden Dt. Baran Karaoğlu, şunları söyledi:

"İlk olarak ağız içinin optik okuyucuyla bilgisayar ortamına 3 boyutlu olarak aktarılmasıyla başlayan süreç yapılacak olan protezlerin bilgisayar ortamında milimetrik tasarımıyla devam etmektedir. Dün diş, diş eti ve çevre dokular tamamen birbirinden ayrı renklerde tarandığı için geleneksek yöntemle karşılaşılan uyum sorunları bu cihazlarda sıfıra indirilmiştir. Diş hekiminin 3 boyutlu görüntü üzerinde milimetrik tasarımı sayesinde kuron protezleri, seramik dolgular (inley-onley), köprü protezleri, lamina ve implant üstü protezler diş teknisyenine gerek kalmadan klinik içerisindeki özel makinada kazınmaya (üretilmeye) hazırdır. Hataya yer yok."

Dijital tasarım ve üretimin en önemli özelliklerinden birinin tüm hesaplamaların ve tasarımın sürekli bilgisayar tarafından denetim altında tutulması olduğunu anlatan Karaoğlu, "Böylelikle eskiden elle üretim sırasında, gözün kaçırdığı hataların CAD-CAM cihazlarında daha üretime sunulmadan uyarı vererek hataları ortadan kaldırılmaktadır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diş Hekimliğinde Dijital Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement