Diş Protez Teknisyenlerinde Görülen Meslek Hastalıkları" Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Diş Protez Teknisyenlerinde Görülen Meslek Hastalıkları" Sempozyumu

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünde "Diş Protez Teknisyenlerinde Görülen Meslek Hastalıkları" konulu sempozyum düzenlendi.

27.10.2015 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünde "Diş Protez Teknisyenlerinde Görülen Meslek Hastalıkları" konulu sempozyum düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de ilk defa Gaziantep'te "Diş Protez Teknisyenlerinde Görülen Meslek Hastalıkları" konulu sempozyum düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi, Şahinbey Belediyesi, Diş Protez Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda düzenlenen sempozyumda, Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, teknisyenliğin ağız ve diş sağlığının korunmasında çok önemli bir yere sahip olan yorucu ve çalışma koşullarının sağlık risklerinin hastalığa dönüşmesinde önemli olduğunu dile getirdi.

Diş protezi üretimi sırasında tehlikeli kimyasal maddeler, ağır metaller içeren alaşımlar kullanıldığı belirten Yazı, şunları kaydetti:

"Bu nedenle diş protez laboratuvarlarında çalışma ortamı, başta solunum sistemi olmak üzere birçok sistemi etkileyen sağlık risklerini barındırmaktadır. Bu sağlık risklerinin hastalığa dönüşümünde çalışma koşullarının önemi büyüktür. Bu kapsamda verilecek olan bilgilerin teknisyenlerimizin çalışma alanlarında uygulanması meslek hastalıklarına yakalanma riskini azaltacak ve daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlayacaktır."

Sempozyum sonunda eğitime katılan 200 Diş Protez Teknisyenine katılım sertifikaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diş Protez Teknisyenlerinde Görülen Meslek Hastalıkları' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement