Dışarı Çıkan Gözü Ameliyatla 4 Milimetre Geriye Çekildi - Son Dakika
Güncel

Dışarı Çıkan Gözü Ameliyatla 4 Milimetre Geriye Çekildi

Dışarı Çıkan Gözü Ameliyatla 4 Milimetre Geriye Çekildi

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 46 yaşındaki aşçı Nuran Baldaz'ın ileriye doğru yer değiştiren ve 4 milimetre dışarı çıkan gözü, ameliyatla eski yerine çekildi.

30.05.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 46 yaşındaki aşçı Nuran Baldaz'ın ileriye doğru yer değiştiren ve 4 milimetre dışarı çıkan gözü, ameliyatla eski yerine çekildi.

Yaklaşık 3 yıldır hipertiroidi hastalığı yaşayan Nuran Baldaz'ın sağ gözü zamanla ileri doğru çıkmaya başladı. İki göz arasındaki fark sonunda 4 mm seviyesine kadar ulaşınca, ciddi sağlık sorunları ortaya çıkardı. Görme bozukluğu yaşayan, geceleri sağ göz kapağı kapanmadığı için uyumakta zorlanan ve yanmadan dolayı acı çeken Baldaz, diğer yandan estetik olarak da rahatsızlık duymaya başladı.

Bunun üzerine Baldaz, aşçı olarak görev yaptığı Medical Park Hastanesi'nin Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanları Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay ve Op. Dr. Aykut Bozan'la görüştü. Alpay ve Bozan, hipertiroidi hastalığı nedeniyle sağ göz arkasındaki yumuşak dokuların büyüyerek gözü ileri doğru ittiğini (egzoftalmus) belirleyerek, ameliyatla geri çekilmesi gerektiğine karar verdi. Nuran Baldaz'ın da kabul etmesi üzerine yaklaşık 30 dakika süren orbital dekompresyon operasyonu gerçekleştirildi. Ameliyatta, hastanın sağ maksiller sinüs yolu ile sağ göz küresinin alt duvarına ulaşıldı. Bu kemiğin alt duvarı alınarak göz etrafı dokularının serbestleştirilmesi sağlandı. Böylece göz kendiliğinden 4 milimetre geriye gelerek, eskiden olduğu yere yerleşti.

Ameliyatın ardından Nuran Baldaz, görme bozukluğu ortadan kalktığını ve geceleri sağ göz kapağı yeniden kapanmaya başlayınca çektiği acıdan kurtulduğunu belirterek, "Ayrıca estetik olarak da yüzük normal görüntüsüne kavuştu" dedi.

Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay ise Baldaz'ın yaşadığı sağlık sorunu ve yapılan ameliyatla ilgili şunları söyledi:

"Gözün ileride olması hipertiroidi hastalığına bağlıydı. Bu hastalıkta, uzun dönemde göz etrafındaki yumuşak dokular büyümeye başlayıp göz küresinin göz çukurundan öne doğru çıkmasına yol açmaktadır. Biz orbital dekompresyon ameliyatı ile bu dokulara esneyebilecekleri yer açıp gözün yerine gelmesini sağladık."

- Tarsusmersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dışarı Çıkan Gözü Ameliyatla 4 Milimetre Geriye Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement