Dışişleri Bakanlığı'ndan Taraf'ın Haberine Yalanlama - Son Dakika
Dünya

Dışişleri Bakanlığı'ndan Taraf'ın Haberine Yalanlama

Dışişleri, Taraf gazetesinin "Süleyman Şah Türbesi IŞİD'e teslim ediliyor" başlıklı haberiyle ilgili "İddialar büyük bir sorumsuzluk örneğidir" açıklaması yapıldı.

21.08.2014 12:15  Güncelleme: 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Musul Başkonsolosluğu personelinin en kısa zamanda sağ salim Türkiye'ye dönmelerinin sağlanması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

"BU İSTİSMAR KABUL EDİLEMEZ"

"IŞİD, Musul Konsolosluğu'nda rehin aldığı 49 personeli serbest bırakma karşılığında, Türkiye'nin yurtdışındaki tek toprağı olan 928 yıllık Süleyman Şah Türbesi'ni istedi. Hükümet kabul etti" şeklinde iddiaların yer aldığı haberler bazı basın yayın organlarında yer alırken Dışişleri Bakanlığından da bir açıklama geldi. Bakanlık açıklamasında, "Bugün (21 Ağustos) bazı basın-yayın organlarında Musul Başkonsolosluğumuz personelinin rehin alınması konusu? etrafında ortaya atılan asılsız iddialar büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Ulusal güvenlik ve vatandaşlarımızın selameti gibi konuların istismarı hiç bir şekilde kabul edilebilecek ve basın özgürlüğü çerçevesinde ele alınabilecek bir davranış değildir" denildi.

"BU TÜR YAYINLARA İTİBAR ETMEYİN"

"Böylesine hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmesi, mesnetsiz, spekülatif ve sorumsuzca yayınlarla kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinden özenle kaçınılması" gerektiğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Tüm basın-yayın kuruluşlarını bu konuda gereken duyarlılığı göstermeye, kamuoyumuzu da bu tür yayınlara itibar etmemeye davet ediyoruz. Musul Başkonsolosluğumuz personelinin en kısa zamanda sağ salim ülkemize dönmelerinin sağlanması için ilgili tüm kuruluşlarımız eşgüdüm halinde çalışmalarını sürdürmektedir."

Dışişleri Bakanlığı\'ndan Taraf\'ın Haberine Yalanlama
Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Dışişleri Bakanlığı'ndan Taraf'ın Haberine Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • halil: Bence akp yalan atiyor isidin oyuncagi olmus oynatiyor suruyede kurtlerin guclu olmasin diye iside yardim ediyordu bir zamanlar yakinda turbeyi guvenlik yuzunden bosaltik derse hic kimse sasirmasin... 31 3 Yanıtla
  • RECEP TAYYİP ERDOĞAN: yalanlamamış sorumsuzluk örneği demiş. iyi okuyun haberi yandaşlık yapmayın. 15 14 Yanıtla
  • reis: Taraf Gazetesi bu sene fazla çanta bavul haberleri gelmiyor paralel yapı ve İsrail in başı dertte onun için taraf türbeye sığındı 23 5 Yanıtla
  • RECEP TAYYİP ERDOĞAN: acıyorum bana tapanlara. gözlerinin önünde cereyan eden olayları da görmüyorlar 19 4 Yanıtla
  • ŞERİF: PARARELCİ TARAF GAZETESİ NE BEKLENİR 6 17 Yanıtla Enteresan: Bu ülkeyi kamplara ayırdınız, insanları ırklara ayırdınız, insanları numaraladınız, insanları mezheplere ayırdınız utanın hala çıkmış paraleldir eksendir zırvalıyorsunuz, en büyük paralelci sizlersiniz bu ülkenin eksenini bozdunuz şaftını kırdınız, beceriksiz yönetiminizi hep birilerinin üstüne attınız. . . 0 0
  • bursa: sorumsuzluk örneğidir deniliyorsa haber doğrudur 18 2 Yanıtla
  • El turco: Burada kürt, doğulu, vanlı, hpg, rumuzlarıyla mesaj yazanlar, bakıyorumda Türkü ve Türkiyeyi küçümsemek küçük görmek için elinizden geleni yapıyorsunuz, erlinize ne geçecek sen bu vatanın bir parçası değilmisim?Kendinizi Türk veya Türkiyeye ait hissetmiyorsanız, bu ülkenin bireyi değilsinizdir. Bu ülkeyi sevmeyen, bu ülkeye sevdalanmayanların aramızda yeri varmıdır, o zaman nereye bağlı hissediyorsanız kendinizi oraya gidiniz, Bu ülkede c. başkanıda kürttü, başbakanlıkta yaptı, bakanlıklarda yaptılar hala da yapıyorlar, Alıp veremediğiniz nedir, maşa olmaktan kurtulamadınızmı, bıkmadınızmı, Geleceğe umutla bakın kara gözlüklerle değil. . . Bu halkı kışkırtmayın. . . 10 5 Yanıtla el-kurdo: türkleri küçük düşüren biz değiliz siz kendinizsiniz ben kendimi türk olarak görmüyorum görmemde ancak bu ülke beni eşit yurttaş görmediği halde bu ülkeye bir şey olmasını istemem kürtlerin haklarına hassasiyetlerine saygılı olun işte o zaman türk ve kürt ittifakı bu ülkeyi güçlü kılar ben bu ülkede kürt kimliği ile başbakanlık yapılmasını istiyorum arkadaş kökeni kürt olup başbakan olan ve kürtler üzerinde baskıcı devlet politikasını uygulayan kişiler kürt olduğu için başbakan olmadılar bu ülkede kürtler her şey olabiliyor sadece kürt olamıyor ileriki yıllarda da asimilasyon şiddetleniyor böylece bilmem anlatabildim mi 0 0
  • şato: konuşuluyorsa eger bakarsınız birgün oda gerçekleşir bu ülkede yıllardır ne gerçekleşmediki 11 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.


Advertisement