Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu günleri de gördük çok şükür.

11.06.2016 23:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu günleri de gördük çok şükür. 'Ancak inek otlar' dedikleri Gazipaşa Havaalanı'na dünyanın her yerinden turistler geliyor. Gazipaşa, çok şükür Avrupa'nın da göz bebeği oldu. Bir milyon yolcu gelecek." dedi.

Çavuşoğlu, Gazipaşa Belediyesi tarafından 7 bin kişinin katılımıyla düzenlenen 3. Geleneksel İftar Programı'na katıldı.

İftarın ardından konuşma yapan Çavuşoğlu, geleneksel hale gelen iftar sofrasında Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik'e bu kadar insanı bir araya getirdiği için teşekkür etti.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın selam ve sevgilerini ileten Çavuşoğlu "Gazipaşa'nın bizlerin gönülden ayrı bir yeri var. Cefakar ve kıymet bildiğini Türkiye'nin her yerinde gurur duyarak anlatıyoruz. Sizlerle et tırnak gibi olduk. Gazipaşa'ya ne kadar hizmet etsek azdır. Hizmetlerimiz çok oldu ama daha fazlasını da hak ediyorsunuz. Daha fazlasını da inşallah getireceğiz." dedi.

"Havaalanına inerken bir ilki daha gördük. İlk defa uzun gövdeli Airbus A321 tipi uçak Gazipaşa Havaalanı'na indi." diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu günleri de gördük çok şükür. 'Ancak inek otlar' dedikleri Gazipaşa Havaalanı'na dünyanın her yerinden turistler geliyor. Gazipaşa, çok şükür Avrupa'nın da göz bebeği oldu. Bir milyon yolcu gelecek."

Ramazanda her gün farklı bir yerde iftarı açtıklarını dile getiren Çavuşoğlu, dünyanın mazlumlarını da unutmadıklarını ifade etti.

Yarın Myanmar'a, Arakan'a hareket edeceklerini dile getiren Çavuşoğlu, "Arakanlı Müslüman kardeşlerimizle iftarı birlikte açacağız. Onlara sizlerin selamını götüreceğiz. Orada yaptırdığımız şehitliği de ziyaret edeceğiz. Oradan Sri Lanka ve Afganistan'da yetimlerle iftarımızı birlikte açacağız" dedi.

Çavuşoğlu, kendisine ilgi gösteren vatandaşlara bir süre sohbet etti. Gökçe Özgen adlı bir bebeği kucağına alarak seven Çavuşoğlu, daha sonra Gazipaşa ilçesinden ayrıldı.

Programa, AK Parti Antalya milletvekilleri Atay Uslu, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın, Mustafa Köse ile AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement