Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Devletin Hafızasını, Sırlarını Bunlara Emanet Eder Misiniz? - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Devletin Hafızasını, Sırlarını Bunlara Emanet Eder Misiniz?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "(FETÖ/PDY) Bunlar zaten hain olarak içeri sokulmuş. Şimdi Dışişleri Bakanlığı olarak ben bu hainleri bakanlığımdan temizlemeden rahat çalışabilir miyim? Devletin hafızasını, sırlarını bunlara emanet eder misiniz?

24.07.2016 05:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "(FETÖ/PDY) Bunlar zaten hain olarak içeri sokulmuş. Şimdi Dışişleri Bakanlığı olarak ben bu hainleri bakanlığımdan temizlemeden rahat çalışabilir miyim? Devletin hafızasını, sırlarını bunlara emanet eder misiniz? Ben de edemem." dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Alanya ilçesindeki Atatürk Meydanı'nda demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlarla bir araya geldi.

Demokrasi nöbetine katılan Dünya Ahıska Türkleri Başkanı Ziyatdin Kassanov'a teşekkür eden Çavuşoğlu, darbe girişiminin büyük bir millet olduklarını bir kez daha hatırlattığını söyledi.

Çavuşoğlu, "Birlik, beraberliğimizin, ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gösterdi. O nedenle sevgili kardeşlerim, birliğimizi, beraberliğimizi koruyacağız, tefrikaya müsaade etmeyeceğiz. Yüreklerimiz toplu bir şekilde vuracak, onu top bile sindiremeyecek, şairin söylediği gibi. Dayanışmamızı artıracağız." diye konuştu.

Partili-partisiz, partiler üstü konuştuğunu anlatan Çavuşoğlu, milletin parti ayrımı yapmaksızın meydanlara koştuğunu, darbeye "Dur" dediğini vurguladı.

Milletin aynı dayanışmayı demokrasi nöbetinde de gösterdiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, CHP'li ve MHP'lilere teşekkür ederek, onların da omuz omuza Türkiye'nin geleceği için hep birlikte hareket ettiklerini anlattı.

Çavuşoğlu, sevinenler olduğu kadar, darbenin başarısızlığı nedeniyle üzülenler de bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çok affedersiniz, Türk milletini koyuna benzetenler var. Amerika'da bir gazete, Türk milletine 'koyun gibi' diyor, 'Tayyip Erdoğan ne derse, onun arkasından koşuyor.' diyor ama bir Müslüman kardeşimiz, hangi ülkede olduğunu hatırlamıyorum. ve sonra da bir vatandaşımız, çok güzel cevap vermiş. Demiş ki: 'Koyun olmak, domuz olmaktan daha iyidir.' Vatandaşımızın ve bir Müslüman kardeşimizin cevabını size yansıtıyorum. Biraz önce elime bir belge geçti, Avrupa'dan bir televizyon kanalı, bir vatandaşımıza elektronik posta atmış. Diyor ki orada, 'Ne kadar uğraştıysak darbeyi öven ve hükümeti eleştiren bir vatandaş bulamadık Türkiye'de. Ne olur bana yardımcı ol da bir tanesi konuşsun.' diyor.

Ben de dedim ki: 'Üzülmüşsünüz ama üzülmeye devam edeceksiniz. Bu millet sizi üzmeye devam edecek. Bu millet sizin gibileri hayat kırıklığına uğratmaya devam edecek, hiç uğraşmayın.' Zaten tüm dertleri bu. İslam karşıtlığı, nefret, ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı. Hepsini birleştirmişler, Türk ve Türkiye karşıtlığına dönüştürmüşler çünkü tüm bu değerleri, İslam'ı, Türklük'ü en güçlü savunan ülkelerden bir tanesi Türkiye ve Müslüman ülkeler içinde de en güçlü olandan bir tanesi. 15 yılda az mı şey yaptık?"

Hükümet olarak yaptıkları yatırımlar hakkında da bilgi veren Çavuşoğlu, yapacakları yatırımları hiç kimsenin durduramayacağına dikkati çekti.

Çavuşoğlu, bu millete o gün o korkuyu yaşatanlara hesap soracaklarını, milletin kendi canı için korku duymadığını, vatanı ve milleti için korktuğunu anlatarak, "Bu korkuyu yaşatanlardan hesap sormak bizim görevimiz, hep birlikte soracağız. Bunların hepsini şimdi inlerinden çıkarıp, yargıya teslim ediyoruz. Siz bize neyin dersini veriyorsunuz, OHAL'i mi soruyorsunuz? Fransa, haklı olarak terör saldırısından sonra, olağanüstü hali getirdiği zaman Fransa'dan hesap sordunuz mu? Dün, Münih'te menfur bir terör saldırısı oldu, kınadık. Terörün her türlüsünü, kimi hedef alırsa alsın, yapan kim olursa olsun kınıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, OHAL'in milletin özgürlüğüne, temel hak hürriyetlerine yönelik olmadığını, milletin özgürlüğünün güvencesini sağlamak için uygulandığını anlattı.

"Gerekli tedbirleri alacağız"

OHAL'in devletin içindeki darbeciler ve teröristleri hedef aldığını vurgulayan Çavuşoğlu, en kısa zamanda olağanüstü halle gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi.

Çavuşoğlu, şunları dile getirdi:

"Bunları devletin çetesinden temizleyeceğiz çünkü bunlar öyle hain planlarla bu devletin içine girmişler ki... Mesela benim bakanlığım, Dışişleri Bakanlığı. Yıllardır klasik Türkçe'den İngilizce'ye çeviri, kompozisyon türü sorular. Bu paralel çeteye mensup kişiler, personel dairesini ve bazı yerleri ele geçirdikten sonra sınav şeklini değiştirmişler, test çok seçmeli. ve bakanlık tarihinin en zor soruları ki başka hiç kimse bilemesin. Sorular ve cevapları, bunların o mensuplarına verilmiş ve sadece bunlar girmiş. Hiç birisi dil bilmiyor, kapasitesi yok. Bunlar zaten hain olarak içeri sokulmuş.

Şimdi Dışişleri Bakanlığı olarak ben bu hainleri bakanlığımdan temizlemeden rahat çalışabilir miyim? Devletin hafızasını, sırlarını bunlara emanet eder misiniz? Ben de edemem. Yasal çerçevede ne gerekiyorsa onu yapacağım. Her şeyden önce sahte sınavlarla soruları çalarak, bakanlığıma giriyorsa zaten hukuku çiğnemiştir. Sen benim milletimin dişinden, tırnağından artırdığı vergilerle, devletin parasıyla işe gireceksin, maaşını alacaksın. Huzurun iyi, ondan sonra da bu millete bu vatana ihanet edeceksin, ben de göz yumacağım veya devlet göz yumacak. Avrupalıların da istediği bu, darbe girişimi oldu ama dokunma bunlara."

Avrupalılara, "Ben bunlara hesap sormazsam, bunları temizlemezsem yarın aynı durumla karşı karşıya kalmayacağımızın garantisini veriyor musunuz?" diye sorduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Söyle bunu, yok. O zaman bana ders, akıl verme kardeşim? Ben kendi milletimin, devletimin güvenliğini sağlamakla mükellefim. Bunu yerine getirmek zorundayım ve milletimle bu hainleri bir tutarsam bunun vebalinin altından kalkamam. Dolayısıyla bunun hesabını soracağız, temizleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"İhanete yer yok"

Devletin tüm kurumlarını temizleyeceklerini ve hainlere yer olmayacağına dikkati çeken Çavuşoğlu, bundan sonrasının önem taşıdığını, Türkiye ve Türk milleti için hedefleri olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, 15 yıl öncesine göre iyi yerde bulunulduğunu ancak bunlarla yetinilmeyeceğini, kutlu yolculukta durmadan yürüyeceklerini sözlerine ekledi.

Dünya Ahıska Türkleri Başkanı Kassanov da Allah'ın Türk milletini koruduğunu, darbe girişiminden hemen sonra Türkiye'ye gelerek her gün bir ilde demokrasi nöbetine katıldıklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Devletin Hafızasını, Sırlarını Bunlara Emanet Eder Misiniz?
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Devletin Hafızasını, Sırlarını Bunlara Emanet Eder Misiniz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de Kaçakçılık Operasyonunda 15 Bin Litre Etil Alkol Ele Geçirildi
    12:59 İzmir'de Kaçakçılık Operasyonunda 15 Bin Litre Etil Alkol Ele Geçirildi

    İzmir, Aydın ve Manisa'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, insan sağlığına zararlı etil alkol ele geçirildi. Operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

  • Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi
    12:58 Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kayseri'de alkollü mekan olmamasını eleştirmesi Kayserili vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

  • Hatay'da bireysel konteynerde çıkan yangın söndürüldü
    12:58 Hatay'da bireysel konteynerde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Dikmece Mahallesi'nde bir bireysel konteynerde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucunda konteyner kullanılamaz hale geldi.

  • İklim Değişikliği ve Tarım İlaçları Bal Üretimini Olumsuz Etkiliyor
    12:57 İklim Değişikliği ve Tarım İlaçları Bal Üretimini Olumsuz Etkiliyor

    İklim değişikliğine bağlı mevsim değişiklikleri ile tarlalar ve bahçelerde bilinçsiz tarım ilacı kullanımı bal üretiminde kayba yol açıyor. Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili Şükrü Gedik, Adana'da arıcılığın önemini vurgulayarak, iklim değişikliği ve tarım ilaçlarının bal üretimini azalttığını belirtti. Arıcılar, kuraklık ve tarım ilaçları nedeniyle bal üretiminde sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

  • Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor
    12:57 Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TOKİ konutlarının temelinin yarın atılacağını duyurdu. 293 daire ve 10 iş yerinin yapımına başlanacak olan konutlar, 1 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

  • Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu
    12:57 Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Babadağ ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek hizmetlerini anlattı ve Denizli'ye hizmetkar olmanın mutluluğunu dile getirdi.

  • Afyonkarahisar'da Torbacılara Operasyon: 3 Gözaltı
    12:56 Afyonkarahisar'da Torbacılara Operasyon: 3 Gözaltı

    Afyonkarahisar'da yapılan denetimde torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 43,50 gram uyuşturucu madde ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, yapılan aramalarda hassas terazi, sentetik ecza maddesi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen para da ele geçirildi.

  • Osmaneli'de 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtıldı
    12:55 Osmaneli'de 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtıldı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde ekilmedik alan kalmaması için harekete geçen Kaymakam Yüksel Ünal, 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtımı gerçekleştirdi. Kaymakam Ünal, böğürtlen yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve çiftçilerin gelir seviyesini artırmak amacıyla bu dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Muhtarlar da bu girişimden memnuniyetlerini dile getirdi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Memur-Sen Karabük Şubesi Üyeleriyle İftar Programında Buluştu
    12:54 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Memur-Sen Karabük Şubesi Üyeleriyle İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Hürriyet Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında Memur-Sen Karabük Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. Çetinkaya, davetlilerle birlikte orucunu açarak ramazanın bereketine ortak olduklarını ve projelerinden bahsetti. AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da Çetinkaya için destek istedi ve kenti gerçek ve sosyal belediyecilikle buluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

  • Safranbolu Cittaslow ağına dahil oldu
    12:54 Safranbolu Cittaslow ağına dahil oldu

    Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan girişimlerle han, hamam ve konaklarıyla ünlü Safranbolu, 33 Avrupa ülkesini kapsayan Cittaslow ağına dahil oldu. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu turizminin gelişimine önemli bir katkı sunacağını belirtti.


Advertisement