Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Emitt Fuarı'nı Gezdi - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Emitt Fuarı'nı Gezdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nı (EMİTT) ziyaret etti.

29.01.2016 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nı (EMİTT) ziyaret etti.

Beylikdüzü'deki fuar alanına gelen Çavuşoğlu'nu Ekin Fuarcılık A.Ş. Direktörü Hacer Aydın ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık karşıladı. Çavuşoğlu, 2 ve 3. salondaki ülkeler ve şehir stantlarıyla 7. salondaki tur operatörleri stantlarını gezdi. Çavuşoğlu, aralarında Peru, Bulgaristan, Yunanistan, Karadağ, Tayland, Malezya gibi ülkeler ile Türkiye'deki birçok il ve ilçenin standını dolaştı.

Güney Kore Turizm Ofisi standını da gezen Bakan Çavuşoğlu, buradaki yetkililerle Korece konuştu. Filistin standında Filistin bayrağının bulunduğu atkıyı takan Çavuşoğlu, fuar alanında kurulan mini golf sahasında atış yaptı. Uğradığı stantlarda yetkililerden bilgi alan Çavuşoğlu, vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi.

Çavuşoğlu, memleketi Antalya ve Alanya'nın standını gezerek hemşehrileriyle sohbet etti ve buradaki ikramlardan tattı.

Muğla'nın Kemer ilçesinin standını da gezen Çavuşoğlu, burada canlı yayın yapan yerel bir televizyon kanalının muhabirinin sorularını cevaplandırdı. EMİTT'e birçok ülkeden katılım olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "EMİTT çok önemli bir fuar haline geldi. Buraya gelmişken tüm stantları gezmeye çalışıyorum. Muğla'ya ve ilçelerine defalarca geldim. Muğla ve ilçeleri Türkiye'nin en güzel yerlerinden bir tanesi. Yan komşumuz. Biz Antalya ile Muğla'yı bir tutuyoruz. Hem yerli hem de yabancı turist bakımından hem Antalyamız hem Muğlamız ilçeleriyle beraber hak ettiğini alır" diye konuştu.

Gerek yurtiçinde gerek yurtdışında yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Yurtdışındaki fuarlara Turizm Bakanımız gerçekten turizme kültür boyutuyla beraber çok önem veriyor. Yurtdışındaki tanıtım çalışmaları da iyi. Dışişleri Bakanlığı olarak da ülkemize daha fazla turist gelsin diye bu yıl daha fazla gayret göstereceğiz" dedi.

Çavuşoğlu, 7. salonda bulunan tur operatörlerini gezdikten sonra fuardan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Emitt Fuarı'nı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement