Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Manavgat'ta - Son Dakika
Yerel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Manavgat'ta

Çavuşoğlu, su baskını yaşanan Antalya'nın Manavgat ilçesinde incelemelerde bulundu, esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi Bakan Çavuşoğlu: "Hasar tespitini gördükten sonra bunu Bakanlar Kurulu'nda görüşeceğiz, sayın Başbakana da arz edeceğim. Mağduriyetin giderilmesi için elimizden geleni.

26.10.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, su baskını yaşanan Manavgat'ta incelemelerde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile dün şiddetli yağış sonucu su baskınının yaşandığı Manavgat'a giderek, incelemelerde bulundu, esnaf ve vatandaşın sorunlarını dinledi.

Güllük Caddesi'nde zarar gören iş yerlerini tek tek gezen Çavuşoğlu, esnafa ve vatandaşlara "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, Manavgat'ta şiddetli yağıştan dolayı bir sel felaketi yaşandığını belirterek "Bir günde metrekareye 336 kilogram yağmur düştü. İş yerlerini ziyaretimizde gördük ki neredeyse bir insan boyu yüksekliğinde sular oluşmuş" dedi.

Manavgat'ın bir tarım bölgesi olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, tarım alanlarında da zarar oluştuğunu kaydetti. AFAD, Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Kaymakamlığı, ASAD, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekiplerinin bölgede olduğunu anlatan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Maddi hasarlar giderilebilir, çok şükür can kaybı yok. Bir taraftan hasarın giderilmesi için çalışmalar yapılıyor, diğer taraftan vatandaşlarımızın hasarını gidermek için nasıl bir çalışma yapabiliriz, bunun gayretindeyiz. Normalin dışında bir yağmur oldu ama burada alınacak dersler de var. Şehirlerimizde fazla yağmur ve diğer felaketlere göre altyapı başta olmak üzere her türlü yatırımın yapılması gerekiyor. Yöneticilerimizin artık yatırımlarını buna göre gözden geçirmesi gerekiyor."

Bir gazetecinin, "Bölge afet bölgesi kapsamına alınacak mı" şeklindeki sorusu üzerine Çavuşoğlu, bir bölgenin afet kapsamına alınmasının başta yatırımlar olmak üzere dezavantajları da bulunduğunu, hasar tespitinin yapıldığını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, "Hasar tespitini gördükten sonra bunu Bakanlar Kurulu'nda görüşeceğiz, sayın Başbakana da arz edeceğim. Mağduriyetin giderilmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Öte yandan bazı vatandaşlar, belediye ekiplerinin geç geldiği, bu nedenle temizlik çalışmasının geç başlayabildiğini belirterek, duruma tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, Manavgat'taki incelemelerinin ardından Alanya ilçesine giderek, dün fırtına ve şiddetli yağış sonucu çatıdan uçan çanak antenin otomobiline düşmesi nedeniyle hayatını kaybeden Mustafa Arslan'ın evine taziye ziyaretinde bulundu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Manavgat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement