Dışişleri Bakanı Davutoğlu Kars'ta - Son Dakika
Yerel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Kars'ta

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Kars\'ta

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Kars'a gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Vali Günay Özdemir'i ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

15.08.2014 14:42  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Fetihler vardır bir şehri açar, fetihler vardır bir toprağı vatan yapar ve fetihler vardır gönüllere girer, o gönüllerde yepyeni ufuklar açar. Kars'ın 1064 yılında fethi sadece Kars'ın fethi değildir, Anadolu'nun fethinin başlangıcıdır" dedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Davutoğlu, Vali Günay Özdemir'i ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Selçuklular'ın Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 950. yıl dönümünün kutlandığını belirten Davutoğlu, bugünün kent ve kendileri için çok özel bir gün olduğunu ifade ederek, "Kars, bizim açımızdan Malazgirt'ten önce gönül erenleri tarafından fethedilmiş sonra da gerçek fetih gerçekleşmiş" diye konuştu.

Daha sonra Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin türbesini ziyaret için Evliya Camisi'nin avlusuna gelen Davutoğlu'na vatandaşlar, "Sayın Başbakanım hoşgeldiniz. Kars'a yatırımlarınızı bekliyoruz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin" şeklinde hitap etti.

Cuma namazını Evliya Camisi'nde kılan Davutoğlu, Selçuklular'ın Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 950. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen fetih yemeğinde yaptığı konuşmada da fethin 950. yıl dönümü münasebetiyle ve bir cuma günü vatandaşlarla olmanın çok büyük bir onur ve şeref olduğunu söyledi.

Bakan Davutoğlu, "Fetihler vardır bir şehri açar, fetihler vardır bir toprağı vatan yapar ve fetihler vardır gönüllere girer, o gönüllerde yepyeni ufuklar açar. Kars'ın 1064 yılında fethi sadece Kars'ın fethi değildir, Anadolu'nun fethinin başlangıcıdır. Bir anahtardır Kars bizim için ve anahtarın manevi sahibi El Harakani Hazretleri'dir. Anadolu'da her şehrin ulu ereni vardır. O şehre girdiğinizde edeple girmeniz ve onu selamlamanız gerekir" şeklinde konuştu.

Davutooğlu, Kars'ın mübarek bir şehir olduğunu ifade ede ederek, şunları kaydetti:

"Yükselen Türkiye'nin yükselen şehirlerinden biri de İnşallah Kars olacaktır. Biz o fethi, gönüller fethini bütün dünyaya yaymayı, El Harakani Hazretleri'nin mübarek mirasını dünyanın her bir köşesinde temsil etmeyi siyasetimizin esası biliyoruz. O öyle bir siyasettir ki dünyaya adaleti, merhameti ve şefkate dağıttı. Bugün de biz nerede olursak olalım bu emanetin takipçisiyiz. Daim olarak bu toprakları ebedi olarak hür ve aziz kılsın. Aramızda herhangi bir şekilde şu veya bu fitne tohumu ekmek isteyenlere Allah fırsat vermesin. Anadolu'yu Kafkaslar'a bağlayan topraklar bir gün inşallah Bakü-Tiflis-Kars demiryoluyla Çin'i de Avrupa'ya bağlayan o demir ipek yolunun merkezlerinden biri olacak." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dışişleri Bakanı Davutoğlu Kars'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement