Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan Suriye Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan Suriye Açıklaması

Dışişleri Bakanı Davutoğlu\'ndan Suriye Açıklaması

Davutoğlu, bazı çevrelerin özellikle El Kaide ve IŞİD tehdidini gündemde tutarak bunlar ile Beşşar Esed rejimi arasında ehveni şer görüntüsü vermeye çalıştığına dikkat çekti Ehveni şer görüntüsüyle 150 bin Suriyelinin ölümünden sorumlu bir rejimin baskısının örtbas edilmek istendiğini kaydeden Davutoğlu, Türkiye'nin Esed'in yönetimi bırakmasına ilişkin politikasında bir değşiiklik olmadığını yineledi.

09.01.2014 23:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bazı çevrelerin özellikle El Kaide ve Irak Şam İslam Devleti tehditleri üzerinden Beşşar Esad'ı ehveni şer gibi göstermek istediğini ve 150 bin Suriyelinin ölümünden sorumlu bir rejimin baskısını örtbas etmeye çalıştığını belirtti. Davutoğlu, Esed'in iktidarı bırakması gerektiğini yineleyerek Türkiye'nin politikasında bir değişiklik olmadığını ifade etti.

Davutoğlu, Kanal 24 televizyon kanalında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Davutoğlu, Dışişleri Bakanı "Bazı çevreler özellikle El-Kaide tehdidi üzerinden Beşşar Esed'ı ehveni şer gibi göstermek istiyorlar. Arada Suriye halkı büyük bir baskı görüyor. Ama bu baskıyı 150 bin Suriyeli kadeşimizin ölümünden sorumlu bir rejimin baskısını örtbas etmek için El Kaide tehdidini IŞİD tehdidini gündemde tutarak ikisi arasında kıyaslarla bir ehveni şer görüntüsü vermeye çalışıyorlar" dedi.

"Uluslararası basına baktığımız zaman madem terör tehdidi var Beşar Esed kalsın gibi bir atmosfer var" ifadesini kullanan Davutoğlu, "Benim söylediklerimde ehveni şer görüyoruz gibi diye bir ifade yok. Bu konuşmanın arkasından nasıl böyle bir şey çıkartılıyor anlamıyorum. Türkiye'nin (Esed'in yönetimi bırakması gerektiği yönündeki) politikası değişmemiştir, Suriye halkına kendi halkına karşı böylesine büyük bir zulüm uygulamış olan, yüzbinlerce insanın ölümünden, milyonlarca insanın mülteci durumuna düşmesinden, milyonlarca insanın sakat kalmasından, öksüz yetim kalmasından sorumlu olan bir rejim ehveni şer gösterilebilir mi" dedi.

Davutoğlu, Suriye'nin geleceğinde ne El Kaide bağlantılı grupların ne de Beşşar Esed rejiminin olduğunu vurgulayarak, "Her fırsatta Esed rejimini meşru göstermeye temiz çıkarmaya çalışan bir kesim var Türkiye'de. Uluslararası camiada da var" dedi.

Suriye'deki zulmün sorumlusu kimdir diye sormayanların ve sorumluyu sürekli başka yerlerde arayanların aslında bu zulmü örtmeye çalıştıklarını dile getiren Davutoğlu, şöyle konşutu:

"Özellikle de sanki Türkiye'nin pozisyonu, bizim kanaatimiz değişiyor ve Türkiye'de de böyle bir çaba varmış gibi bir sonuç çıkarılması mümkün değil, Türkçe bilen herkes kastettiğimiz şeyi anlar."

Davutoğlu, Suriye halkı kendi meşru yönetimini kurana kadar Türkiye'nin tutumunda bir değişiklik olmayacağını ifade etti.

Türkiye-ABD ilişkilerinde son dönemde bir kırılma yaşanıp yaşanmadığına ilişkin bir soruya da Davutoğlu, kesinlikle böyle bir durum olmadığı yanıtını vererek, "Bu ilişkilerin en yoğun temaslarla ve istişarelerle yürütüldüğü dönem son 10 yıldır. Hatta son son 4-5 yıldır diye konuştu."

Davutoğlu, Türk dış politikasının "Ankara patentli" olduğunu ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan Suriye Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement