Dışişleri Bakanı Davutoğlu: Türkiye Sadece Türkiye Değildir - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu: Türkiye Sadece Türkiye Değildir

Dışişleri Bakanı Davutoğlu: Türkiye Sadece Türkiye Değildir

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Türkiye'nin başarısıyla övünen, gurur duyan, kendisine ümit besleyen milyonlarca kitle, millet ve devlet var." dedi.

21.02.2014 22:36  Güncelleme: 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, köy muhtarları ve Ak Partililerle bir araya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Eskiden Türkiye Cumhuriyeti pasaportu gördüklerinde başka türlü bakanlar şimdi saygıyla bakıyor. Türkiye sadece Türkiye değildir. Türkiye'nin başarısıyla övünen, gurur duyan, kendisine ümit besleyen milyonlarca kitle, onlarca millet ve devlet var" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, polis helikopteriyle Alanyaspor'un Cengiz Aydoğan Tesisleri'ndeki futbol sahasına indi. Bakan Davutoğlu'nu burada AB Bakanı ve Antalya Milletvekili Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve partililer karşıladı. Kulüp tesislerinde bir süre dinlenen Bakan Davutoğlu'na Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu tarafından üzerinde ismi yazan Alanyaspor forması hediye edildi. Bakan Davutoğlu ve Çavuşoğlu ile beraberindekiler daha sonra 'Esma Ablanın Yeri' adlı restorana geçerek Alanya'nın yöresel yemeklerinden yedi.

PROAKTİF BİR DIŞ POLİTİKA

İki bakan daha sonra Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM), sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve partililerle bir araya geldi. Burada ilk olarak AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu söz aldı. Türkiye'nin yoğun bir dış politika sürecinde olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, bu sürecin cumhuriyetin kuruluşundan sonra en büyük çağdaşlaşma projesi olduğunu söyledi. Türkiye'nin çok yönlü ve proaktif bir dış politika takip ettiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye, önündeki fırsatlar, diğer taraftan yaşanan sorunlar, arabuluculuk, barışın sağlanması, bölgede oynaması gereken aktif rol ve yoğun bir dış politika mesaisi içinde. Sayın Davutoğlu ile birlikte Sayın Başbakanımızın liderliğinde enerjimizi birleştirdik. Türkiye sevgimizi birleştirdik. Türkiye'nin menfaatlerini her yerde savunuyoruz" dedi.

HERKES SAYGI DUYMAYI ÖĞRENECEK

Daha sonra söz alan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, son 10 yıl içinde Türkiye'nin ferdi olmanın gururunun ayrı bir şekilde yaşandığını söyledi. Herkesin Türk milletine ve bayrağına saygı duymayı öğreneceğini dile getiren Bakan Davutoğlu, "Daha önce 70 sente muhtaç bir ülkenin vatandaşı olmakla, şimdi dünyanın her bir köşesindeki mazlumlara yılda 1,5 milyar doları helal kesesinden veren bir devletin vatandaşı olmak arasındaki farkı anlamamak mümkün müdür? Eskiden Türkiye Cumhuriyeti pasaportu gördüklerinde başka türlü bakanlar şimdi saygıyla bakıyorlar. Türkiye sadece Türkiye değildir. Türkiye'nin başarısıyla övünen, gurur duyan, kendisine ümit besleyen milyonlarca kitle, onlarca millet ve devlet var" dedi.

TGB'Lİ 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun programından önce AKM önünde bekleyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 6 kişi, bakanları protesto etme ihtimali üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürülen TGB'lilerin GBT sorgularının ardından serbest bırakılacakları belirtildi. - Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Davutoğlu: Türkiye Sadece Türkiye Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement