Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kırgızistan'a Gidecek - Son Dakika
Politika

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kırgızistan'a Gidecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kırgızistan\'a Gidecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev’in davetine icabetle Kırgızistan’a çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

20.07.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev'in davetine icabetle Kırgızistan'a çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev'in davetine icabetle, 22-24 Temmuz 2015 tarihlerinde Kırgızistan'a bir çalışma ziyareti gerçekleştireceği belirtildi. Ziyaret sırasında, Bakan Çavuşoğlu ve Kırgız mevkidaşı Erlan Abdıldayev eşbaşkanlığında, Türkiye ile Kırgızistan arasında 2011 yılında tesis edilen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) bünyesinde faaliyet gösteren Ortak Stratejik Planlama Grubu (OSPG) Toplantısı da gerçekleştirileceği ifade edildi. Bakan Çavuşoğlu'nun, Kırgız Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev tarafından da kabul edileceği bildirildi.

Ziyaret çerçevesindeki görüşmelerde, ikili ilişkilerin gündeminde yer alan konuların, Türkiye ile Kırgızistan'ın ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası gelişmelere ilişkin kapsamlı görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kırgızistan'a Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement