Dışişleri Bakanlığı'ndan 4 Ülke İçin Seyahat Uyarısı - Son Dakika
Dünya

Dışişleri Bakanlığı'ndan 4 Ülke İçin Seyahat Uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Somali, Güney Sudan, Etyopya ve Yemen için seyahat uyarısında bulundu.

17.07.2014 22:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Somali, Güney Sudan, Etyopya ve Yemen için seyahat uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son dönemde Afrika boynuzu bölgesinde artan terör faaliyetlerinin dost Kenya Cumhuriyeti'ni de hedef almakta olduğunun üzüntüyle müşahade edildiği kaydedildi.

Bu nedenle Kenya'da bulunan veya bu ülkeye seyahat edecek vatandaşların kişisel güvenliklerine azami dikkati göstermeleri ve müteyakkız olmaları kuvvetle tavsiye edilirken, "Bu bağlamda özellikle Somali, Güney Sudan ve Etyopya sınırlarına mücavir bölgeler ile sahil şeridine gidilmemesinde, ülke genelinde zaruri olmayan yolculuklardan imtina edilmesinde yarar görülmektedir. Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ile Nairobi Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları da takip etmeleri tavsiye edilmektedir" denildi.

-YEMEN'E SEYAHAT UYARISI-

Bakanlıktan yapılan bir diğer seyahat uyarısı ise Yemen'de son günlerde çatışmaların şiddetlenmesi çerçevesinde, Yemen'de bulunan ve/veya bu ülkeye seyahat eden vatandaşların şahsi güvenlikleri bakımından gerekli tedbirleri alarak, her koşulda müteyakkız bulunmaları, özellikle çatışma mahallerinden ve her türlü kalabalıktan uzak durmalarının önem taşıdığı kaydedildi.

Vatandaşların, Bakanlığın ve Sana Büyükelçiliğinin yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeleri de tavsiye edildi.

Yemen'e seyahat edecek olan veya Yemen'de bulunan vatandaşların olağan dışı hallerde, Konsolosluk Çağrı Merkezi (+90 312 292 29 29) Sana Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi (+967 1 432 890 (6 hat) başvurmaları istendi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Dışişleri Bakanlığı'ndan 4 Ülke İçin Seyahat Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement