Dışişleri Kaynakları Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Kaynakları Açıklaması

Dışişleri kaynakları, Şah Fırat Operasyonu olduktan sonra Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon ve Güvenlik Konseyi Başkanı’nın bilgilendirildiğini açıkladı.

27.02.2015 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri kaynakları, Şah Fırat Operasyonu olduktan sonra Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon ve Güvenlik Konseyi Başkanı'nın bilgilendirildiğini açıkladı.

Dışişleri kaynakları, Süleyman Şah Türbesi'nin yerine değiştirilmesi ile ilgili uluslar arası hukuk açısından Süleyman Şah Türbesi'nin Türkiye'nin haklarının olduğuna dikkat çekerek bu hakların 1921 Ankara Anlaşması ve 1953 Halep Protokolü çerçevesinde onaylandığını belirtti.

Süleyman Şah Türbesi'nin şu anda ki yerinin dördüncü yeri olduğunu belirtilerek bunun bir teamül oluşturduğunu ve türbenin yerinin değişebileceği ifade edildi. Suriye'ye nota verildiğini ve Suriye Ulusal Konseyi'ne de bilgi verildiğini kaydedildi.

Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik Şah Fırat Operasyonu olduktan sonra Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon ve Güvenlik Konseyi Başkanı'nın bilgilendirildiğinin altını çizen kaynaklar, NATO Konseyi'ne bilgi verildiğini ve Bakan Çavuşoğlu'nun 16 ülke Dışişleri Bakanı ile görüştüğü ifade edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dışişleri Kaynakları Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement