Almanya'daki 14 Türk Yolcu Krizinin Ardından İltica Başvurusu Çıktı - Son Dakika
Güncel

Almanya'daki 14 Türk Yolcu Krizinin Ardından İltica Başvurusu Çıktı

Türkiye'den Almanya'ya giden ve gözaltında tutulan 14 kişilik sporcu kafilesinin sırrı çözüldü. 14 kişiden 11'i iltica başvurusunda bulundu, Bir kişi hakim karşısına çıkacak.

10.12.2016 12:34  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün gece Türkiye'den Almanya Düsseldorf'a giden ve gözaltına alınan 14 kişilik sporcu kafilesiyle ilgili gerçek ortaya çıktı. 14 kişiden 11'i iltica başvurusunda bulundu. Bir kişi hakim önüne çıkarılacak, 2 kişiyse Türkiye'ye dönmek istiyor.

ÇELİŞKİLİ BİLGİLER VERİNCE GÖZALTINA ALINDILAR

Karate turnuvasına katılacaklarını söyleyerek Türkiye'den Almanya'nın Düsseldorf kentine giden 14 kişi pasaport kontrolünde hangi otelde kalacakları, spor müsabakasının nerede olduğu konusunda çelişkili bilgiler verdi. Bundan şüphelenen Alman polisi yaptığı araştırmada gruptaki kişilerin otel rezarvasyonu bulunmadığını belirledi.

İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPAN T.Ö. HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu hususi pasaportlu 14 kişi gözaltına alındı. Yolcuların polis tarafından tercüman aracılığıyla ifadeleri alındı. Gruptaki kişilerden 34 yaşındaki T.Ö.'nün, para karşılığı Almanya'ya yasa dışı bir şekilde insan sokmaya çalışmaktan gözaltına alındığı ve hakim karşısına çıkarılacağı bildirildi.

ALMANYA POLİSİ: İLTİCA TALEP ETTİLER

Federal polis merkezinin verdigi bilgiye göre, kafilede bulunan 14 kişiden 11'i Almanya'ya iltica basvurusu yaptı. 2 kişininse Türkiye'ye geri dönmek istediği belirtildi. Hepsi Türk vatandaşı olan ve iltica başvurusunda bulunanlar hakkında bundan sonraki süreçte Federal Sığınmacı Dairesi (BAMF) karar verecek. Gruptakiler ilk etapta Düsseldorf'ta tutuluyor. Polis, bu kişilerin kimlikleri ve siyasi görüşleri hakkında bilgi vermedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: OLAYIN GERGİNLİKLE İLGİSİ YOK

Dışişleri Bakanlığı, spor turnuvası için Almanya'ya gittiği iddia edilen 14 Türk'ün, Almanya'nın Düsseldorf Havalimanı'nda bekletildiği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada ''Olayın insan kaçakçılığı olduğu anlaşılıyor. Almanya ile son günlerde yaşanan sorunlarla ilgisi yok.'' denildi. Diplomatik kaynaklar da bekletilen gruptaki kişilerden T.Ö.'nün, Almanya'ya yasa dışı bir şekilde insan sokmaya çalışmaktan gözaltına alındığını ve hakim karşısına çıkarılacağını aktardı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu "hususi pasaport" sahibi yolcuların, polis tarafından tercüman aracılığıyla ifadelerinin alındığı belirtildi.

KARATE FEDERASYONU: BİZİMLE İLGİLERİ YOK

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da bir karate turnuvası için Almanya'ya geldiklerini söyleyen ve Alman polisi tarafından saatlerce bekletilen heyetten haberleri olmadığını, böyle bir görevlendirmeleri bulunmadığını ve şu an Bosna'da bir turnuvada olduklarını söyledi.

Almanya\'daki 14 Türk Yolcu Krizinin Ardından İltica Başvurusu Çıktı

Son Dakika Güncel Almanya'daki 14 Türk Yolcu Krizinin Ardından İltica Başvurusu Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement