Disk'e Bağlı Birleşik Metal-iş Sendikası İşçilerinden Protesto - Son Dakika
Güncel

Disk'e Bağlı Birleşik Metal-iş Sendikası İşçilerinden Protesto

Disk\'e Bağlı Birleşik Metal-iş Sendikası İşçilerinden Protesto

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, bağlı oldukları Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) ehliyetsiz ve gereksiz insanların elinde olduğunu iddia etti.

01.03.2016 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, bağlı oldukları Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) ehliyetsiz ve gereksiz insanların elinde olduğunu iddia etti.

Birleşik Metal-İş Sendikasına bağlı Bilecik'te hizmet veren DEMİSAŞ ve Mefro Wheels fabrikalarında çalışan işçiler, "İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nı protesto etmek için bir araya gelerek yürüyüş yaptı. Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisleri Aile Çay Bahçesini önünde yoğun güvenlik önlemleri ve üst araması ile alana alınan işçilere Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da destek verdi. Buradan sloganlar atarak Teyfikbey Caddesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinden İl Kültür Müdürlüğü önüne gelen grubu emniyet güçleri eşlik etti. Burada bir konuşma yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, günlerdir Birleşik Metal-İş Sendikası işçileri olarak haklarına sahip çıkmak için meydanlarda yürüdüklerini belirtti. Serdaroğlu, "Günlerdir Bursa'da Reno işçileriyle birlikteydik. Bugün sizler haklarınıza sahip çıkmak için onurlu bir mücadele veriyor. Onları yürekten selamlıyoruz. 35 yıldır sarı sendika Türk Metal'den kurtulmak için direniyor. Biz yüreğimizi onların yüreğinin yanına koyduk ve ölene kadar sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Sizler işçiyi sindirmek için işten atmak hakkınız olabilir, öyle bir hakkınız yok ama onlar kullanıyorlar. Onlar yanına emniyet güçlerini alıyor olabilir, onlar hükümeti yanlarına alıyor olabilir. Ama bilin ki bu ülkede namuslu metal işçilerinin de onurlu bir sendikası var onurlu bir geçmişi var ve onun altında sizler ezileceksiniz" dedi.

"DİSK MAALESEF EHLİYETSİZ VE GEREKSİZ İNSANLARIN ELİNDE"

Konuşmasında bağlı bulundukları DİSK'i eleştiren Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Bugün buraya iki önemli konu için toplandık. Birincisi ülkeye kölecilik getirecek kiralık işçi diğeri ise 80 yıldır bu ülkede alnının akıyla elde ettiği anasının ak sütü gibi helal olan kıdem tazminatımıza el uzattıkları için. Bu ülkenin konfederasyonlarının işçi konfederasyonlarına ya da işçi konfederasyonu kılığına girmiş, işçinin alın terini sömüren bir takım yapılar var. Bunlardan birisi Hak-İş'tir. Hak-İş şuan kıdem tazminatı fon tasarısını sonuna kadar desteklediğini beyan ediyor. Hükümetin lafı bitmeden onun tamamlayıcısı oluyor. Böyle bir yapı işçi konfederasyonu olamaz. İşçinin hakkına sahip çıkamayan bir işçi konfederasyonu olamaz. Bunların ikincisi Türk-İş Konfederasyonu. Bugün onların genel kurur kararları var. Delegeler zorla aldırdı kararı. Diyorlar ki 'genel grev yapacağız' diyorlar. Eğer genel grev yapmazsanız bu işçilerin eli sizin yakanızda olacaktır. Biz tarihimizde hep yanlış yapanlardan hesap sorulduğunu gördük. İşçi sınıfı günü gelir hesabını sorar. Bundan sonrada yanlış yapandan da hesap soracaktır. Bizim konfederasyonumuz DİSK maalesef ehliyetsiz ve gereksiz insanların elinde" ifadelerine yer verdi.

"İSTİHDAM BÜROSU ÜZERİNDEN KİRALIK İŞÇİ OLARAK ÇALIŞACAKSIN"

Son olarak istihdam bürosu tepki gösteren Serdaroğlu, "İstihdam bürosuna gideceksin kayıt yaptıracaksın eğer sana iş bulunursa gideceksin istihdam bürosu üzerinden kiralık işçi olarak çalışacaksın. Yani bu insan onuruna yakışmayan bir davranış. Bu işçilerin iş yerleri yok, kıdem tazminatı yok, ihbar tazminatı yok. Fabrikada istihdam bürosu adına prim ödeniyor mu oda belli değil. Toplu sözleşme ve sendika hakkı yok. İnsan onuruna yakışmayacak bir yasayı siz bu ülkenin işçilerine nasıl layık görebilirsiniz" dedi.

Serdaroğlu'nun konuşması işçiler tarafından sık sık sloganlar atılarak kesilirken, konuşmanın ardından kalabalık grup olaysız bir dağıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Disk'e Bağlı Birleşik Metal-iş Sendikası İşçilerinden Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement