Disk Emekli-sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Disk Emekli-sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner Açıklaması

DİSK Emekli-Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, Türkiye’yi yönetenlerin kendi ikballeri için izledikleri kavgacı ve ayrıştırıcı politikaların, ülkenin hızla ekonomik krize doğru yol almasına neden olduğunu öne sürdü.

26.11.2015 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİSK Emekli-Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, Türkiye'yi yönetenlerin kendi ikballeri için izledikleri kavgacı ve ayrıştırıcı politikaların, ülkenin hızla ekonomik krize doğru yol almasına neden olduğunu öne sürdü.

Başaraner, Türkiye ekonomisinin alarm verdiğini ve işsizliğin arttığını da savundu. Başaraner, "Yaşamamız için zorunlu olan temel tüketim mallarının fiyatları hızla yükselmektedir. Bu nedenle emeklilerin alım gücü gerilemekte ve emekliler gün geçtikçe yoksullaşırken, emekli maaşlarının erimesine yol açan düşük maaş atışına mahkum edilmesine karşı mücadelemiz hayatın her alanında yükseltilecektir. 2016 yılı merkezi yönetim bütçesinde emeklilere daha fazla pay ayrılması. Emekli maaşlarının insanca yaşamalarını sağlayacak düzeye çıkarılması için gerçek bir 'İntibak Yasası'nın çıkarılması. Banka promosyonlarının emeklilere verilmesi. Sağlıkta alınmakta olan katkı, katılım paylarının alınmaması, çalışan veya iş yeri açan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi alınmasına son verilmesi, emeklilerin sosyal kültürel faaliyetlerden yararlanmalarını sağlayacak düzenlemelerin yapılması, emeklilere tatil yapma olanaklarının sağlanması, hasta ve yaşlı insanların evde bakımlarını yapacak düzenlemelerin yapılması, evi olmayan emeklilerin ev sahibi olmaları için gerekli tedbirlerin alınarak olanak sağlanması, emekliler adına sendikamızın tarafı alındığı, statü yasasının çıkarılması taleplerimiz için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Disk Emekli-sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement