Disk Genel Başkanı Beko'dan Eylem Yapan İşçilere Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Disk Genel Başkanı Beko'dan Eylem Yapan İşçilere Ziyaret

Disk Genel Başkanı Beko\'dan Eylem Yapan İşçilere Ziyaret

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Ülker fabrikasında çalışırken işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yapan işçileri ziyaret etti.

25.11.2014 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Ülker fabrikasında çalışırken işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yapan işçileri ziyaret etti.

Cevizlibağ'daki Ülker fabrikası önünde kurdukları çadırda eylem yapan işçileri ziyaret eden Beko, işçilerle sohbet edip sorunlarını dinledi.

Beko, yaptığı açıklamada, Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası'na (Gıda-İş) üye işçilerin eylemlerini yaklaşık bir aydır sürdürdüğünü anlatarak, işçilerin sendika seçme haklarını kullandığı için işten çıkarıldığını ileri sürdü.

Türkiye'de sendikal hak ve özgürlüklerin ihlal edildiğini savunan Beko, "Her yıl onbinlerce işçi, kendi özgür iradeleriyle bir sendikaya üye olmak istediği için işten atılıyor. Sendikal haklarını kullanan işçiler baskı, tehdit ve hatta şiddetle karşı karşıya kalıyor" ifadelerini kullandı.

Beko, Türkiye'de yüz işçiden sadece 5'inin toplu sözleşme hakkından faydalandığını dile getirerek, "Soğuk, yağmur demeden yaklaşık bir aydır direnişlerini sürdüren Gıda İş Sendikamıza üye işçi kardeşlerimi selamlıyorum. Çok zor ve ağır koşullarda, gece gündüz çalışıp evlerine ekmek götürmeye çalışan işçi arkadaşlarım, anayasal haklarını kullanıp Gıda-İş Sendikamıza üye oldular. Ancak anayasa ve yasalar ayaklar altına alınarak, burada bir sosyal cinayet işlendi" diye konuştu.

Haksızlık karşısında eğilmeyen işçiler işbaşı yapana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Beko, işten çıkarılan işçilerin geri alınmasını istedi.

Açıklamanın ardından fabrika önünde kurdukları çadıra giren işçilerin bekleyişi sürüyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Disk Genel Başkanı Beko'dan Eylem Yapan İşçilere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement