Disk Genel Başkanı Kani Beko: Çözüm Olağanüstü Hal Değil Demokratikleşmedir - Son Dakika
Güncel

Disk Genel Başkanı Kani Beko: Çözüm Olağanüstü Hal Değil Demokratikleşmedir

Darbe' kavramıyla açıklanabilir.

21.07.2016 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbe' kavramıyla açıklanabilir.

KAZANILMIŞ HAKLAR BUDANABİLECEKTİR

Olağanüstü Hal süreciyle beraber işçilerin haklarının da ciddi bir tehdit altında olacağı ortadadır. Her türlü hak aramanın yasaklandığı bir ortamda, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesine bile gerek duyulmadan işçilerin kazanılmış hakları budanabilecektir.

Kıdem tazminatının gaspından zorunlu bireysel emeklilik sistemine kadar işçileri güvencesizleştirecek ve yoksullaştıracak tüm kararlar, işçi mücadelelerinin, mahkemelerin ve TBMM içerisindeki muhalefetin engellerine takılmadan çıkartılabilecektir. Olağanüstü hal uygulaması, sermaye lehine olağanüstü bir sömürü ve yağma olanağı olarak kullanılabilecektir.

Herhangi bir yasal karşılığı bulunmayan otoriter bir yönetim biçimine, OHAL uygulamasıyla yasallık kazandırmak, 'darbe ile mücadele' olarak tanımlanamaz.

Türkiye'nin ihtiyacı darbelerden darbe, diktatörlerden diktatör beğenmek değildir.

Türkiye'nin ihtiyacı işkence, idam cezası ve OHAL değildir. Türkiye'nin ihtiyacı TBMM'yi fiilen işlevsizleştirmek değildir. Tüm bunlar sivil ve askeri darbelerin hedefleri ve amaçlarıdır. Türkiye'nin ihtiyacı demokrasidir, laikliktir, barıştır, herkesin inancını özgürce yaşadığı, düşüncesini özgürce ifade ettiği, insanca yaşanacak bir ülkeyi el ele kurmaktır. Bugüne kadar darbelerin ve her türlü dikta girişiminin karşısında emek, barış, demokrasi ve laiklik talepleriyle çıkan DİSK, OHAL uygulamaları karşısında da bu taleplerle duracaktır!" - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Disk Genel Başkanı Kani Beko: Çözüm Olağanüstü Hal Değil Demokratikleşmedir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement