DİSK Genel Başkanı Kani Beko Saldırı Anında Yaşananları Anlattı - Son Dakika
Güncel

DİSK Genel Başkanı Kani Beko Saldırı Anında Yaşananları Anlattı

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Ankara'daki kanlı saldırının hemen ardından polisin yaralıları bile gözaltına aldığını söyledi.

11.10.2015 22:39  Güncelleme: 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki kanlı saldırıyı değerlendiren DİSK Genel Başkanı Kani Beko, polisin saldırının hemen ardından sergilediği tutumu eleştirip, yaralıları dahi gözaltına aldığını söyledi. Beko, "Kendi gözümle gördüm, yaralı insanları bile gözaltına aldılar. Bunları emniyete götürdüler, düşmana yapılmayacak şeyler maalesef mitinge barış, demokrasi, emek için gelen o barış elçilerine yapıldı." dedi.

CNN Türk'te katıldığı programda soruları yanıtlayan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Ankara'daki kanlı mitinge dair yaşadığı o korkunç anları anlattı. Kani Beko, miting öncesi alınmayan önlemlerden, istihbarat zafiyetinden ve polisin patlama sonrasındaki tavrından rahatsızlık duyduğunu belirtti.

"EMNİYET ZAFİYETİ VAR"

Özellikle emniyet tarafından alınmayan önlemlerden bahseden Beko, "100 bin kişilik mitingde buluşma yeri Ankara Garı istasyonu... Şimdi oraya yüz binlerce insan elini kolunu sallaya sallaya geliyorsa, hiçbir katılımcı kontrolden geçmiyorsa tabi ki burada emniyet zafiyeti olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz."

"NEREDE BU MEMLEKETİN İSTİHBARATI, NEREDE EMNİYETİ"

"Ankara'da Gar alanında miting yapılacağını sağır sultan bile biliyor. Cumhurbaşkanı biliyor, Başbakan biliyor, İçişleri Bakanı biliyor, MİT biliyor, vali biliyor, emniyet biliyor ve dolayısıyla buraya yüz binlerce geldiği yerden hiçbir emniyet kuvvetlerinden bir arama yok, bir tarama yok, kontrol yok. Biraz önce söyledim, mitinge ben kendi çocuklarımla katıldım, Ailem de İzmir'den işçi arkadaşlarla beraber Ankara'ya geldi. Biz elimizi kolumuzu sallaya sallaya Gar İstasyonunun önüne geldik. Sadece On Dokuz Mayıs Spor sahasının önünde bir iki tane trafik polisi vardı. Şimdi, emniyet böyle olur mu? Nerede bu memleketin istihbaratı, nerede emniyeti?"

"SES BOMBASI SANDIK"

"Biz DİSK, KESK, TTP, TMMOB ve bağlı sendiklar biz ön taraftaydık. Sonuç itibarıyla arkadan bir patlama duyduk. Ben önce bu patlamanın kitleleri korkutmak, mitingi dağıtmak, dolayısıyla insanların kaçmasını sağlamak için ses bombası sandım ben. Yabi birinci bomba patladı, ikinci de bir iki saniye sonra patladı. Ama biz 10-15 dakika yol almıştık ve dolayısıyla arkanızda yüz binlerce insan var. Yürüyerek Sıhhıye'ye kadar geldik. Orada da polisler bizim yolumuzu kestiler. Polisler yolumuzu kesince arkadaşlar bu mitingi iptal etmek zorundayız dediler. Niye dedik, tepkimizi koyduk tabi. Dediler ki bu patlamadan dolayı ölenler var yaralananlar var ondan dolayı biz mitingi iptal etmek zorundayız. Hatta biz yapamazsınız edemezsiniz, ne demek oluyor falan gibi şeyler söyledik. Ama biz patlamanın bu kadar büyük olduğunu, arkadaşlarımızın öldüğünün bilgisi bize gelmemişti."

"YARALI İNSANLARI BİLE GÖZALTINA ALDILAR"

Beko, polis şiddetine vurgu yaparak sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Tepkisini ortaya koyan işçiler, gençler, kamu çalışanlarının elinde küçük küçük pankartlar var. Pankartlarda da ne yazıyor, Savaşa karşı Barış, Barış Hemen Şimdi, Yeteri kadar bu topraklarda kardeş kanı döküldü, yeteri kadar analar ağlamasın, çocuklar ölmesin ve buna benzer pankartlar. Bu arkadaşlarımın demokratik tepkisini bile orada gördük, polis çok sert bir şekilde onları karşıladı. Onları bile orada zaman zaman gözaltına almaya çalıştı ve bazılarını da gözaltına aldılar. Kendi gözümle gördüm, yaralı insanları bile gözaltına aldılar. Bunları emniyete götürdüler, düşmana yapılmayacak şeyler maalesef mitinge barış, demokrasi, emek için gelen o barış elçilerine yapıldı."

DİSK Genel Başkanı Kani Beko Saldırı Anında Yaşananları Anlattı

Son Dakika Güncel DİSK Genel Başkanı Kani Beko Saldırı Anında Yaşananları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (89)

  • Eskişehir gençlik devrimci: Faşişt devlet ne beklerdiniz 37 59 Yanıtla partisiz: Sen ve senin gibiler anca artislik yapsin baska isiniz yok zaten 2 0
  • Türk: yasasin hdp 21 57 Yanıtla
  • TÜRK : POLİSİMİZE ASKERİMİZE UZANAN ELLER KIRILSIN.. 68 9 Yanıtla
  • türkiyem: kendi kendinizi yok ediyorsunuz polis ne yapsın...polis doguda yandaşlarınızla boguşuyor 66 8 Yanıtla
  • kenan: Demirtas liderimiz olmali 24 50 Yanıtla
  • Gakgoş: Sizin gibilerin nezaman sonu gelecek ki bu ülke huzura ersin sayın Beko ve türevleri ha. . 50 21 Yanıtla
  • diyarbakır: bu güzel ülkede insanca yasamayı bılmeyenler insanlıktan soz edemez nerede polıs asker demişsin ya dun çocuğunun gözü önünde şehit etmiştınız 65 2 Yanıtla
  • alican: patlamada sen nerdedin,insanları meydanlara sürüp üzerlerinden,prim yapıp konuşuyorsunuz.olan yine garibanlara oluyor. 52 10 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: SU BEKONUN TIPINE BAKIN HELE 35 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement