Disk, Ituc ve Etuc'den Umut Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Disk, Ituc ve Etuc'den Umut Nöbeti

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Can Dündar ve Erdem Gül'ün bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

11.02.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Can Dündar ve Erdem Gül'ün bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

Beko ile Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Jaap Wienen ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Genel Sekreteri Luca Visentini, gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün serbest bırakılmaları talebiyle "Umut nöbeti" adı altında Silivri Cezaevi önünde oturma eylemi yaptı.

Eylem öncesi gazetecilere açıklamaya yapan Beko, "Can ve Erdem barış, demokrasi, kardeşlik ve özgürlük için bir bedel ödüyor. ITUC ve ETUC'dan gelen arkadaşlarımıza gazetecilerin neden tutuklu olduklarını anlatmakta zorlanıyoruz. Bir an önce Dündar ve Gül'ün serbest bıkarılmasını istiyoruz" dedi. ITUC Genel Sekreteri Wienen, Can ve Gül'ün serbest bırakılması çağrısında bulunarak, "Buraya iki basın emekçisi kardeşimiz Can ve Erdem'e destek olmak için geldik. Bu gazetecilerin serbest bırakılması için daha önce de Sayın Erdoğan'a mektup da göndermiştik" diye konuştu.

ETUC Genel Sekreteri Visenti de dayanışmada bulunmak için İstanbul'a geldiklerini dile getirerek, "Bu iki basın emekçisi gerçekleri halka aktardıkları için tutuklandı. Türkiye'deki yetkililere çağrıda bulunup, 'gazeteci dostlarımızı serbest bırakın' diyoruz. Avrupa'daki bütün işçileri temsil ediyoruz. Önümüzdeki süreçte Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğünün genişletilmesi bizim de mücadele alanlarımızdan olacak. Buraya dayanışma için geldik ama bu dayanışmamız sadece ziyaretten ibaret kalmayacak, gerekli girişimleri de başlatacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Disk, Ituc ve Etuc'den Umut Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement