Disk Yeni Başkanını Belirleyecek - Son Dakika
Güncel

Disk Yeni Başkanını Belirleyecek

DİSK, Olağanüstü Genel Kurulu'nu yarın toplayacak DİSK, Olağanüstü Genel Kurulu'nu yarın toplayacak.

05.04.2013 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİSK, Olağanüstü Genel Kurulu'nu yarın toplayacak DİSK, Olağanüstü Genel Kurulu'nu yarın toplayacak. DİSK'te başkanlık için Genel sekreterlikten istifa eden Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko yarışacak.

DİSK, 14. Genel Kurulu'nu yaptığı 2012 Şubat ayından sonra, bu yıl Olağanüstü Genel Kurulu toplama kararı aldı. Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun Aralık ayında DİSK Genel Sekreterliği görevinden istifasıyla, olağanüstü kongre süreci başladı. Serdaroğlu istifa ederken, istifa gerekçesini "DİSK Yönetim Kurulu içinde uzun bir süredir yaşanan sendikal anlayış farklılıklarının derinleşmesi" olarak açıklamış, DİSK Genel Başkanlığından istifa eden Erol Ekici de o dönemde bu istifaya "DİSK'in zaten sendikal anlayışı kuruluşundan bu yana devam etmektedir, biz de bu çizgide yolumuza devam ettik" şeklinde yanıt vermişti.

6 Nisan Cumartesi günü Olağanüstü Genel Kurulu toplayacak olan DİSK'te şimdilik iki sendikacının adaylık için isimleri geçiyor. Olağanüstü Genel Kurulda Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu başkanlık için yarışacak.

Geçtiğimiz dönem yönetim kuruluna aday olan ancak seçilemeyen DİSK'in kadın sendikacılarından Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da DİSK Genel Sekreterliği için aday olacağını açıkladı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Disk Yeni Başkanını Belirleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement