Diski'den Yeni Kanalizasyon Hattı - Son Dakika
Yerel

Diski'den Yeni Kanalizasyon Hattı

Diski\'den Yeni Kanalizasyon Hattı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ihalesiyle Qamışlo Bulvarı’nda yapılmakta olan kent içi kanalizasyon şebekesinin zamanında tamamlanması üzerine harekete geçerek, bölgeye bin 500 metrelik yeni kanalizasyon hattı döşemeye başladı.

17.11.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ihalesiyle Qamışlo Bulvarı'nda yapılmakta olan kent içi kanalizasyon şebekesinin zamanında tamamlanması üzerine harekete geçerek, bölgeye bin 500 metrelik yeni kanalizasyon hattı döşemeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği (AB) hibeli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihalesi ile Qamışlo Bulvarı'nda yapılmakta olan kanalizasyon şebekesi çalışmalarının zamanında bitirilememesi üzerine harekete geçti. DİSKİ ekipleri, bölgedeki yerleşim yerlerinin özellikle kışın yağışlardan etkilenmemesi için önlem alarak 1500 metrelik yeni bir kanalizasyon şebekesi döşemeye başladı. AB hibesiyle, Çevre Bakanlığı'nca ihale edilen kent içi kanalizasyon şebekesi çalışmalarının zamanında bitirilememesi DİSKİ Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

MEVCUT HATTA PARALEL YENİ BİR HAT

DİSKİ Genel Müdürlüğü bu sorunu aşmak için Qamışlo Bulvarı ile Yeniköy Mezarlığı'nın alt kısmını kapsayan hatta bin 500 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon şebekesi döşemeye başladı. Söz konusu bölgede hali hazırda bulunan mevcut şebekeye paralel biçimde ilerleyecek çalışmanın tamamlanmasıyla, yeni kanalizasyon şebekesi Yeniköy Mezarlığı'nın alt kısmında bulunan 1200'lük kolektör hattına bağlanacak. Mevcut kanalizasyon hattı kapasitesinin yetersiz olmasından dolayı yaşanan sıkıntılar, DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün yeni şebeke çalışması ile birlikte giderilecek. Kanalizasyon şebekesi çalışmasının aralık ayının ortasında tamamlanması hedefleniyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diski'den Yeni Kanalizasyon Hattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement