Disko Disko Partizani!: 0-4 - Son Dakika
Spor

Disko Disko Partizani!: 0-4

Disko Disko Partizani!: 0-4

Beşiktaş, C Grubu'nda Partizan deplasmanında müthiş bir futbol ortaya koyduğu maçta üç puanı dört farklı galibiyetle aldı.

24.10.2014 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda üçüncü hafta karşılaşmalarında Sırp temsilcisi Partizan'a konuk olan Beşiktaş, zorlu deplasmanda rakibini 4-0 gibi net bir skorla mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Maçın genelinde oyuna ağırlığını koyan siyah-beyazlı ekip, ilk yarıyı Veli ve Demba Ba'nın golleriyle 2-0 önde kapatırken, ikinci yarının başlarında da Oğuzhan ve Gökhan Töre ile bulduğu gollerle sonuca gitti.

BEŞİKTAŞ HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmaya etkili başlayan Beşiktaş, özellikle kanat organizasyonlarıyla rakip savunmanın dengesini bozarken, orta sahada da yaptığı etkin presle oyunun kontrolünü ele geçirmeyi başardı.

6. dakikada Oğuzhan'ın kaptırdığı top sonrası ani gelişen Partizan atağında ceza sahası içinde topla buluşan Skuletic vuruşunu yapmak istedi ama Sivok son anda kayarak yaptığı müdaheleyle tehlikeyi önledi. Bu dakikadan sonra ise Beşiktaş tamamiyle oyunun kontrolünü ele geçirdi.

13'te ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Töre, meşin yuvarlağı soluna çekip sol ayağıyla sert bir vuruş yaptı ama kaleci Lukac gole izin vermedi.

VELİ'DEN MÜTHİŞ FÜZE!

Partizan savunmasının kilidini açan gol ise 18. dakikada Veli Kavlak'tan geldi. Oğuzhan'ın pasında ceza sahası dışında topla buluşan başarılı orta saha oyuncusu, yaklaşık 25 metreden sert bir vuruşla kaleyi yokladı. Son anda falso alan top kaleci Lukac'ı yanıltarak ağlarla buluştu: 0-1.

Beşiktaş, golden sonra da oyunun kontrolünü elinde tuttu ve sağdan Gökhan Töre, soldan da Ramon Motta'nın etkili oyunuyla rakibine zor anlar yaşatmaya devam etti. 28. dakikada Beşiktaş ikinci gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışında topla buluşan Gökhan Töre'nin sol ayağıyla yerden yaptığı vuruşta top yan kale direğine çarpıp oyun alanına geri döndü.

TOLGA KURTARDI, DEMBA BA AFFETMEDİ

36. dakikada Partizan maçtaki en önemli gol fırsatını yakaladı. Sol kanattan gellişen atakta Skuletic hızla içeri doğru sokulup kale ağzındaki Zivkovic'e aktardı pasını. Onun altıpas içersinde yaptığı vuruşta Tolga müthiş bir refleksle topu kornere tokatladı.

44'te ise fark ikiye çıktı. Orta sahada kaptırılan top sonrası ani gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan'ın pasında topu alan Olcay, bekletmeden ceza sahası içi sol çaprazdaki Demba Ba'ya aktardı pasını. Senegalli golcü dar açıda olmasına rağmen sol ayağıyla yaptığı vuruşla kalecinin bacaklarının arasından topu ağlara gönderdi: 0-2. Bu gol aynı zamanda ilk 45 dakikanın da sonucunu belirleyen gol oldu.

ÜST ÜSTE GOLLER!

Beşiktaş maçın ikinci yarısında da sahanın tek hakimiydi. Partizan'ı kendi yarı sahasına hapseden Slaven Bilic'in öğrencileri, üst üste gelen gollerle farkı da buldu ve maçın kalan bölümlerinde oyunu rölantiye alarak 90 dakikayı tamamladı.

52. dakikada organize gelişen atakta Olcay'ın pasında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Gökhan Töre, ceza sahası içinde müsait pozisyondaki Oğuzhan'ı gördü. O da yerden yakın direğe yaptığı şık vuruşla Lukac'ı avladı: 0-3.

Bu golün hemen iki dakika sonrasında ise fark dörde çıktı. Demba Ba, orta saha çizgisi üzerinde kaptığı topu bekletmeden savunma arkasına hareketlenen Gökhan Töre'nin koşu yoluna gönderdi. Müsait pozisyonda hızla ceza sahasına sokulan Gökhan, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda hata yapmadı ve düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 0-4.

KARTAL RÖLANTİYE ALDI

Karşılaşmanın geri kalan bölümlerinde ise Beşiktaş tempoyu düşürürken, Teknik Direktör Slaven Bilic'de sırasıyla sahanın üç yıldızını olan Gökhan Töre, Demba Ba ve Oğuzhan Özyakup'u oyundan alarak ağır zeminde öğrencilerini korumaya çalıştı.

76. dakikada kaleyi cepheden gören noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Cenk Tosun'un vuruşunda kaleci Lukac soluna gelen topa iyi uzanarak gole izin vermedi. Kullanılan köşe vuruşunda ise arka direğe yönelen topu Sivok kafayla indirdi. Cenk penaltı noktası üzerinde sol ayağıyla topun gelişine vurdu ama meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı ve 90 dakika Beşiktaş'ın 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş bu galibiyetle puanını 5'e yükseltirken, Partizan ise 1 puanda kaldı. Beşiktaş gruptaki bir sonraki maçını yine Partizan'la 6 Kasım tarihinde oynayacak.

UEFA Avrupa Ligi Fantezi Futbol oyununu oynamak için hemen tıklayın!

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Disko Disko Partizani!: 0-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement