Diskoda Pazarda Rüşvet - Son Dakika
Ege

Diskoda Pazarda Rüşvet

Bodrum'daki Tapu Operasyonunda Gözaltına Alınanların Sayısı 37'ye Yükseldi. Bir Yıldır Teknik Takibi Süren Operasyonun, 14 Kişinin Şikayetinin Yanı Sıra, Rüşvet Paylaşımında Çıkan Kavganın Ardından Bir Müdür Yardımcısının Öfkelenip Mesai Arkadaşları ve Bazı Memurları İhbar Etmesiyle Başlatıldığı Öne Sürüldü.

18.03.2010 01:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BODRUM’daki tapu operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 37’ye yükseldi. Bir yıldır teknik takibi süren operasyonun, 14 kişinin şikayetinin yanı sıra, rüşvet paylaşımında çıkan kavganın ardından bir müdür yardımcısının öfkelenip mesai arkadaşları ve bazı memurları ihbar etmesiyle başlatıldığı öne sürüldü. Gözaltına alınanlar arasında, Ortakent-Yahşi Belediye Meclisi Üyesi MHP’li H.D.’nin de bulunduğu ortaya çıktı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden iki müfettişle iki görevlinin de Bodrum’da inceleme yaptığı öğrenildi.

Mavi tura çıkmışlar

Milyon dolarlık villa ve arazi alımı, banka hacizi ve ipotekle ilgili işlemlerinde 4 bin dolardan başlayan rüşvet ödendiği, para ve evrak teslimi için disko, pazar ve feribot gibi kalabalık yerlerin tercih edildiği iddia edildi. Bazen de tapu personelinin ailesi ve yakınlarıyla lüks yatlarla mavi tura çıkarılarak rüşvetin ödendiği öne sürüldü. Bu mavi turların, polisin takibine takıldığı ortaya çıktı. Operasyonda gözaltına alınan Tapu Müdürü A.A.’nın daha önce görev yaptığı Artvin ve Yalova’da da idari inceleme başlatıldı.

Üç polis bir zabıta

Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay da Bodrum’a geldi, “Operasyonu geniş çapta tuttuk. Çürük elmaları topluyoruz” dedi.

Vali Ahmet Altıparmak da dün üç polis, bir zabıta memuru ve bir muhtarın gözaltına alındığını açıkladı, “Ne yazık ki, Bodrum Tapu Dairesi’nde iyi niyetli olmayan, istenmeyen olaylar gelişti ve çok geniş çaplı oldu. Polisimizin yaptığı titiz çalışma sonucu devlete ve vatandaşa zarar veren kişiler hakkında mevki ve mesleklerine bakılmaksızın yasal işlem başlatıldı. Şimdilik bu kadar söyleyebilirim” dedi. Operasyonun devam ettiğini aktaran Altıparmak, gözaltı sayısının artabileceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ege Diskoda Pazarda Rüşvet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement