Dişli: "Hem Cumhurbaşkanı Hem de Milletvekilleri Birbirleriyle Uyum Içinde Çalışacak" - Son Dakika
Güncel

Dişli: "Hem Cumhurbaşkanı Hem de Milletvekilleri Birbirleriyle Uyum Içinde Çalışacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, "2013'den bu yana başımıza gelmedik iş kalmadı.

23.03.2017 23:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, "2013'den bu yana başımıza gelmedik iş kalmadı. 62 yaşındayım bu kadar çok yönlü, bu kadar çok merkezden Türkiye'de saldırı görmedim." dedi.

Dişli, Mudurnu'ya bağlı Taşkesti beldesinde bulunan bir otelde Mudurnu Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada, referandum sürecini Türkiye'nin hızlı ve başarılı bir şekilde atlatması gerektiğini belirtti.

"Başarıdan kastım güçlü bir şekilde 'evet' diyebilmemiz lazım ki, ondan sonra ülke yeniden ekonomiye konsantre olsun. " diyen Dişli, bu sayede Türkiye'nin çift başlılıktan kurtularak önüne koyulan ortak hedefler doğrultusunda Türkiye'nin güçlü bir ülke olması için çalışılması gerektiğini kaydetti.

Dişli, Türkiye'nin referandum sürecini başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra en büyük sorununun güvenlik sorunu olduğuna değindi.

Suriye ve Irak'taki savaş başta olmak üzere tüm terör örgütlerinin özellikle de 15 Temmuz sürecinden sonra birleşip Türkiye üzerine oyunlar oynadığını anlatan Dişli, "Bu terör örgütlerinin üst aklın önderliğinde oyunlar oynaması. Terörle mücadelede çok önemli adımlar attık. Her ne kadar terör örgütleri birlikte hareket etse de, yani DHKP-C'sinden PKK'sına kadar, dışarıdaki uzantılarından içerideki uzantılarına kadar birlikte hareket etselerde güvenlik güçlerimiz. Güvenlik güçlerimize hükümetimizin, meclisimizin, vatandaşlarımızın desteği ile bu terör belasından kurtulacak Türkiye. Ondan sonra bu özgürlük-güvenlik dengesini biz yeniden sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Dişli, yeni sistemle hem cumhurbaşkanı hem de milletvekillerinin birbirleriyle uzlaşması gerekeceğinin altını çizerek, "Mevcut sistemin kriz yaratma potansiyeli ortadan kalkmış olacak bu sistemle. Biz bunun peşindeyiz. Diğerleri inanın teferruat. 18 yaşa seçme hakkı veriyorsunuz. Bırakın seçilme hakkı da olsun. Meclisi 18 yaşla dolduracak değilsiniz ki. Şu anda mecliste 25 yaş üzeri hemen hemen her yaş grubundan eşit sayıda milletvekili var. Şimdi 18-25 yaş grubu içerisinden bazı arkadaşlarımızın bayan ya da bay arkadaşlarımıza meclise seçilebilme imkanı tanıyoruz. Meclisi bu 18-25 yaş arası gençlerle dolduracak değiliz" dedi.

"2013'den bu yana başımıza gelmedik iş kalmadı. 62 yaşındayım bu kadar çok yönlü, bu kadar çok merkezden Türkiye'de saldırı görmedim." diyen Dişli, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bir taraftan terör örgütleri, hatırlayın her hafta Taksim'de bir canlı bomba, Sultanahmet'te bir canlı bomba, Atatürk Havaalanında eylem, Ankara'da eylem, Diyarbakır'da canlı bombalar, düğünlerde orada burada. Vakit ayıramadık. Şimdi bu söylediğim gelişmeler inşallah gerçekleşir 16 nisanda güçlü bir 'evet'le bu işin içinden çıkarsak ki çıkacağımıza inanıyorum. O zaman biz yeniden kaldığımız yerden kalkınma ve büyüme hikayemizi yenileyeceğiz."

Dişli konuşmasının ardından Sakarya'ya gitmek üzere Mudurnu'dan ayrıldı.

Dişli: "Hem Cumhurbaşkanı Hem de Milletvekilleri Birbirleriyle Uyum Içinde Çalışacak"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dişli: 'Hem Cumhurbaşkanı Hem de Milletvekilleri Birbirleriyle Uyum Içinde Çalışacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement