Ditab Turizm Fuar Sezonunu Tur2015 Göteborg Fuarı ile Tamamladı - Son Dakika
Yerel

Ditab Turizm Fuar Sezonunu Tur2015 Göteborg Fuarı ile Tamamladı

Ditab Turizm Fuar Sezonunu Tur2015 Göteborg Fuarı ile Tamamladı

Aydın’ın turistik ilçesi Didim’in tanıtımı için İskandinavya’nın en büyük turizm fuarı olan Göteborg Turizm Fuarına Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) adına katılan DİTAB Turizm Danışmanı Tayyar Cengiz Fuarı değerlendirdi.

28.03.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'in tanıtımı için İskandinavya'nın en büyük turizm fuarı olan Göteborg Turizm Fuarına Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) adına katılan DİTAB Turizm Danışmanı Tayyar Cengiz Fuarı değerlendirdi.

Avrupa pazarında Didim'in tanıtımı için fuar turları, İskandinavya'nın en büyük turizm fuarı olan Göteborg Turizm Fuarı ile tamamlandı. Fuara katılan DİTAB Turizm Danışmanı Tayyar Cengiz, yaklaşık 9 milyon nüfus ve kişi başı 40 bin dolarlık milli gelire sahip bir ülke olan İsveç'in Didim için ciddi bir alternatif turist potansiyeli yaratacağını söyledi. "Yaklaşık 9 milyon nüfus ve kişi başı 40 bin dolarlık milli gelire sahip bir ülke olan İsveç Bölgemiz için ciddi bir alternatif turist potansiyeli yaratacaktır. Genel olarak apart ve ucuz otellerde tatil yapmaktan hoşlanan bir yapısı olması nedeni ile de ayrıca Didim ve Didim küçük otelleri için bir şans olduğunu düşünüyorum. İsveçliler için Akdeniz turizm destinasyonları içinde Antalyanın ilk tercihte olması ve özellikle Alanya ve Side gibi Antalya'nın daha ucuz olan bölgelerinin tercih ediliyor olması da ucuz olarak bilinen Didim adına bir şans olabilir, Türkiye içerisinde tatillerini geçirdikleri yerlerin bazıları da Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Marmaris ve Fethiye olduğu göz önünde bulundurulacak olur ise Didim kesinlikle İsveçliler için bir alternatif olabilir." dedi.

Tamamlanan fuar sezonuyla ilgili bilgi veren DİTAB başkanı Sevinç Karataş; Tanıtım adına iyi bir yıl geçirdiklerinin altını çizdi. Karataş sözlerine "Yurt içinde ve yurt dışında önde gelen fuarlara katıldık. Turizmcilerin işletmelerle bölgede ki halkın da Didim'le tanışmasını sağladık. Gittiğimiz her fuarla ilgili rapor hazırladık. Önümüzdeki sene için ihtiyaçların analizini gerçekleştirdik. Bununla ilgili ortak raporu hazırlayıp kamuoyunun bilgisine sunacağız" diyerek devam etti. "Plan program olmadan ve farklı ülkelerdeki insanların farklı ihtiyaçlarını analiz etmeden tanıtım yapmak başarıya ulaşmaz. Eskiden olduğu gibi tek bir ürünü dünyanın her yerinde aynı strateji ile pazarlamak mümkün değil. Hollandalı turistlerin beklentileri ile İngilizlerin beklentileri kesinlikle farklılıklar gösteriyor, bu farklılıkları çok iyi inceledik ve 2016 yılı için yapmamız gerekenlerin bilincindeyiz ve bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ditab Turizm Fuar Sezonunu Tur2015 Göteborg Fuarı ile Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement