Ditib Merkez Camisi Külliyesi'ndeki Dükkanlar İhaleye Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Ditib Merkez Camisi Külliyesi'ndeki Dükkanlar İhaleye Çıkıyor

Almanya'nın Köln kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi Külliyesi'nde bulunan 14 dükkan için yapılacak ihaleye başvurular başladı.

01.10.2015 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Köln kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi Külliyesi'nde bulunan 14 dükkan için yapılacak ihaleye başvurular başladı. Dükkanları 5 yıllığına kiralamak isteyen girişimciler 20 Ekim'e kadar www.ditibcenter.de Online adresinden başvurabilirler. Yapılacak ön elemenin ardından girişimciler 30 Ekim günü kapalı zarflardaki teklifleriyle birlikte DİTİB Genel Merkezi'ne gelecekler. Burada zarfların noter huzurunda açılmasının ardından pazarlık usulü açık artırma ile ihale süreci tamamlanacak. Dükkanlar ihale tarihinden itibaren ortalama 6 hafta içinde hizmete açılacak.

"PROFESYONELLİĞİ ARAYACAĞIZ"

DITIB-ZSU GmbH şirketinin yöneticisi Ali Özdemir konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Girişimciler tekliflerini kapalı zarf içinde ihale günü olan 30 Ekim'de bize getirecekler. Tekliflerini önceden bize göndermeyecekler. Çünkü biz Genel Merkez olarak şundan kaçınıyoruz: 'Benim teklifim daha fazlaydı, daha azdı' şaibe olmaması için, daha şeffaf, daha açık olması için. Bu teklifler noter huzurunda, sizlerin huzurunda açıldıktan sonra pazarlık usulü açık arttırmayla her dükkan ayrı ayrı ihaleye çıkacak. O gün ihaleyi bitireceğiz. İş yerlerini dalında hizmet vermiş kişilere vereceğiz. Yani profesyonelliği arayacağız. Her başvurana da dükkan vermemiş olacağız. Bu belki tepkilere de yol açacak. Ama biz istiyoruz ki burası bizim toplumumuzun bir yüz akı olsun. Temizliği, işletmesi ve insanlarla ilişkisiyle örnek olsun. Bütün gayretimiz bu."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ditib Merkez Camisi Külliyesi'ndeki Dükkanlar İhaleye Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement